BEJELENTETTÉK! NYAKUNKON A TÉL! A szakértő figyelmeztet: ezen a napon Magyarországot is eléri a kemény tél, és óriási változás jön hirtelen

A szakértő figyelmeztet: ezen a napon Magyarországot is eléri a kemény tél, és óriási változás jön hirtelen

Még nem érezzük, de már a nyakunkon van a tél!
A héten még élvezhetjük a megszokottnál melegebb, napsütéses őszi időt, de jövő héttől napról napra folyamatosan és megállíthatatlanul csökken a hőmérséklet és nagy zivatarok várhatóak.

Két hétre rá már téliesedig az idő!

Csak mert nálunk szokatlanul langyos az idő, még nem jelenti, azt, hogy eltűnt a tél. Európa nyugati részén, még Spanyolországban és Észak-Afrikában is havazott, helyenként 30 centis hó is hullott.

Ez az idő hamarosan minket is elér, és pár hét múlva már készülhetünk a télre!

Ezt a videót Angliában készítették, ahol nagyon ritka a havazás!

Pénteken kezdetben erősen és gyengébben felhős területek és időszakok egyaránt lesznek, majd a déli óráktól a Dunántúlon megvastagszik a felhőzet, és nyugaton, északnyugaton több helyen valószínű eső, zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-16, a legmagasabb hőmérséklet 18-24 fok között alakul.

Szombaton az éjszakai ködfoltok megszűnése után napos, fátyolfelhős idő várható. Helyenként csak lassan oszlik fel a köd, illetve tűnik el az alacsony szintű felhőzet. Reggel helyenként még lehet eső, később csapadék már nem valószínű. A leghidegebb órákban 9-14 fok lesz. Napközben 17-23 fokig melegszik a levegő.

Vasárnapra virradóra is köd várható, amely délelőtt oszlik fel. Ezt követően napos idő várható, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 6-12, a maximumhőmérséklet 17-23 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

error: Content is protected !!