Bejelentették megszűnik az SMS 2024-ben – Ez várható helyette!

Bejelentették megszűnik az SMS 2024-ben – Ez várható helyette!

Hamarosan az Apple is alkalmazza az RCS-protokollt, ami azt jelenti, hogy az android és iPhone-készülékek közötti üzenetküldés is jobb lesz – száműzve az SMS/MMS-t.

Mint ismeretes, az iMessage üzenetküldés kizárólag az Apple készülékek között működik. Más platformok irányába nem lehet vele üzeneteket küldeni.

A cég eddig nem alkalmazta az RCS (Rich Communication Services) protokollt. Amely révén SMS nélkül tudnak kommunikálni az androidos telefonok tulajdonosai. De ezt az Apple nem akarta eddig beépíteni az iPhone-jaiba. Most viszont váratlanul bejelentették, hogy ők maguk is alkalmazni fogják az RCS-t, melyet egy szoftverfrissítéssel, valamikor 2024-ben vezetnek be – írja a hvg.
Ezzel pedig egy sor, az iMessage-hez hasonló funkció lesz majd elérhető az androidos és az Apple-készülékek között folytatott üzenetküldés során.

Az Apple ugyanakkor nem számolja fel az iMessage-et, és nem is az üzenetküldő platformjukat nyitja majd meg – valamilyen formában, attól függetlenül fogja bevezetni azt.( Friss hírek itt )

error: Content is protected !!