Beépítené a teljes Balaton környékét Mészáros Lőrinc!!!

Beépíteni a teljes Balaton környékét Mészáros Lőrinc!!!

Petíciót, népszavazást is kezdeményeztek az ellen, hogy megemeljék a beépíthetőséget a Balaton-parton, ahol történetesen mindkét Orbán-közeli üzletembernek vannak ingatlanjai.

Megírtuk, Keszthely kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a város vízparti részeit, hogy Tiborcz és Mészáros köre könnyebben építkezhessen. De ennek nem örültek a helyiek, az Átlátszó ellátogatott egy február eleji lakossági fórumra, ahol a kiemeltté nyilvánítást próbálták elmagyarázni, de a lakókat nem sikerült megnyugtatni.

A fórum felszólalói között Tóth Gergely, a Pannon Egyetem Georgikon Karának professzora egy petíciót is felolvasott, amelyben elsősorban a Libás-strand területének beépítése ellen tiltakoznak. Arra kérik az önkormányzatot, hogy biztosítsa a Balaton-part környezeti, tájképi, épített és kulturális örökségének megtartását.

Az Együtt volt politikusa, Molnár Tibor pedig népszavazást kezdeményezett a képviselő-testület építési szabályzatot módosító határozatáról. A kérdés úgy szól: „Akarja-e Ön, hogy Keszthely Balaton-parti területei kiemelt fejlesztési területnek minősüljenek?”.

error: Content is protected !!