Site icon Hitel fórum – családi pénzügyek

Bárki kaphat 1,5 Millió forintot: Felújítás, Napelem, szigetelés, ablakcsere: még könnyebben kaphatsz pénzt >>

Bárki kaphat 1,5 Millió forintot: Napelem, szigetelés, ablakcsere:

még könnyebben kaphatsz pénzt >>

Lényeges pontokon tovább lazítottak a családi és társasházi tulajdonosoknak szóló 0%-os uniós hitel feltételein, így könnyebben elérhetővé válnak az energiahatékonysági fejlesztések, például a napelem felszerelése, a szigetelés, vagy az ablakcsere – derült ki a hivatalos uniós pályázati oldalon kedden közzétett közleményből.

Ezek mellé ad az állam 1,5 Millió ft támogatást, ami vissza nem térítendő >>>

Ismét módosította a kiíró a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” (GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú) című uniós hitelprogram termékdokumentációját október elsején, amely számos ponton könnyítést jelenthet a családi házak, illetve a társasházi lakások tulajdonosainak az energiahatékonysági projekt megvalósításában, finanszírozásában. Mindez éppen azon a napon érkezett, amikor egyébként megjelent egy vállalkozásoknak szóló energiahatékonysági és megújuló energiás pályázat is.

A mostani módosítások/lazítások az eddigi pályázati tapasztalatokkal, visszajelzésekkel, és azzal is összefügghetnek, hogy a már több mint két éve nyitva lévő, 105 milliárd forintos keretösszegű pályázatból még mindig bőséges szabad rész van. Nagyon valószínű, hogy a mai módosításokkal párhuzamosan a központi régiónak szóló, ugyanilyen célrendszer szerinti tükörpályázat (VEKOP-5.2.1-17) feltételrendszerét is ugyanígy átírják.

Nagyon sok ponton módosult a termékdokumentáció, de ezek közül első ránézésre ezek tűnnek a leginkább lényegesnek:

Lazítottak a biztosítéknyújtási szabályokon

Természetes személyeknél az 5 millió Ft-ot elérő vagy meghaladó kölcsönösszeg esetén biztosítéki könnyítések az alábbiak szerint

Fontos kitétel, hogy a fenti b.) vagy a c.) pontok választása esetén az alábbi feltételeknek szükséges továbbá megfelelni:

Társasházaknál/lakásszövetkezeteknél az 50 millió Ft-ot és/vagy 1,5 millió Ft/lakást meghaladó kölcsönösszeg esetén biztosítéki könnyítések az alábbiak szerint:

Exit mobile version