Bankkártyások figyelem! Nagy változás jön, ennek nem fog örülni senki, ezek az ügyelek érintettek!

Az infláció hatással van a bankszámlákra is, és várhatóan sok ember számíthat jelentős díjemelésekre. Sokan már érzik a drágulás hatását, és az OTP már az hónap elején emelte díjait.

Az infláció eddig alacsony üteme miatt a bankok is csak mérsékelten növelték díjaikat, de most az infláció miatt a banki költségek is érzékelhetően nőttek. A banki költségek több mint ötödével nőhetnek két év alatt. Az inflációra hivatkozva tavaly átlagosan 5,1 százalékkal, az idén pedig már 14,5 százalékkal emelik a díjakat. Az OTP volt az első, amely emelte díjait március 1-jétől, ahol szinte minden díj nőtt.A legalacsonyabb költségek is nőttek, a Bázis számla költsége 50 forinttal közel 400 forintra emelkedett, ami 14,5 százalékos emelés. Azok, akik nem teljesítik a kedvezményeket vagy az akciós feltételeket, és kérik a papír alapú számlakivonatot postán, 170 forinttal többet kell fizetniük. Az OTP az emelkedő postai díjakat is érvényesíti. A Smart csomag normál díja papír alapú kivonattal 1090 forintra emelkedett a korábbi 950 forintról, de továbbra is ingyenes elektronikus kivonattal és kedvezményekkel.

A K&H bank április elsejétől emeli díjait. A Minimum plusz csomag havi díja például 20 százalékkal nő, nem kedvezményes díja 866 forintról 1036 forintra emelkedik. Azonban azoknak, akiknek a minimálbérnek megfelelő jövedelmük érkezik a számlájukra és legalább félmillió forintos megtakarításuk van, továbbra sem kell fizetniük a számlavezetésért. A lakossági mobilinfo díja 444 forintra emelkedik, az üzenetekért (sms) darabonként 45 forintot számolnak fel. Az összes átutalás és kártyadíjak is emelkednek, de többnyire csak 14,5 százalékkal.A Raiffeisen Bank is április 1-jével emeli díjait, például a Díjnyertes számla, ha nem érkezik az elvárt pénz, és nem elég aktívan használja azt valaki, havi 2160 forint helyett 2473 forintba kerül. A Mindennapok 2.0 csomagot használóknak 708 forint helyett 810 forintot kell fizetniük. Az automatikus sms 26 helyett 29 forint lesz darabonként.

A bankokban változások lesznek május 1-jétől. Az Unicredit inflációs díjemelést vezet be, és néhány akciót visszavon, míg más akciókat meghosszabbít június végéig.

A CIB is díjemelést hajt végre, az ECO számlacsomag díja közel 3 ezer forintra növekszik.Az MKB neve MBH Bank-ra változik, és a Takarékbank teljes állománya átkerül az MKB-hoz. Az ATM-eken május 1-jétől nem lesz lehetőség borítékos és boríték nélküli készpénzbefizetésre az MTB által kibocsátott bankkártyával, mivel ezt a szolgáltatást kivezetik az MBH Bank ATM-eken. A kondíciók változatlanok maradnak, kivéve ezt a szolgáltatást.

error: Content is protected !!