digitális SZÉP-kártya

Szép kártyások figyelem – Friss hír érkezett, hatalmas változást jelentett be a Kormány!

Szép kártyások figyelem – Friss hír érkezett, hatalmas változást jelentett be a Kormány!

Szép kártyások figyelem – Friss hír érkezett, hatalmas változást jelentett be a Kormány! A kormány tegnap döntött arról, hogy az új gazdaságpolitika egyes pilléreiről nemzeti konzultációt indít – mondta el Gulyás Gergely a szerdai Kormányinfón. Magyarország sikerességének kulcs továbbra is a munkaalapú gazdaság – mondta el. Hozzátette: a növekedésre kell koncentrálni. A legfontosabb, hogy ne zárjuk el a kereskedelmi útvonalakat egyik irányba sem.

( Friss hírek )

A kormány megkezdte az új gazdasági akcióterv kidolgozását. Ennek három pillére a jövedelmek vásárlóerejének növelése, a megfizethető lakhatás biztosítása, illetve a kkv-k méretváltását támogató Demján Sándor-program lesz.




A jövedelmek vásárlóerejét a minimálbér, garantált bérminimum jelentős emelésével, a munkáshitel program elindításával, illetve a családi szja-kedvezmény duplázásával tervezik növelni. Utóbbit két lépcsőben – 2025. július 1-től 50%, majd 2026. január 1-től újabb 50%-kal – tervezik megduplázni.

Az új gazdasági akcióterv három pillér alá rendezve összesen 21 intézkedést tartalmaz. A lakhatási intézkedésekről már többször is szó volt, mint a kollégiumi férőhelyek bővítése, a fiataloknak szóló lakásprogram elindítása, vagy az olcsóbb lakások építése. Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy az AirBnB kapcsán még nem született döntés, szükség van további vizsgálatokra.Ezek közül, amelyről eddig nem volt szó, az

a SZÉP-kártya új funkciója: az itt található összegek 50%-át felújításra lehet majd felhasználni.




Gulyás Gergely említette továbbá, hogy lehetőség lesz az önkéntes nyugdíjmegtakarítások lakáscélra történő felhasználásra, a munkáltatók által adható lakástámogatásra járó adókedvezményt. Az is elhangzott, hogy az új lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5%-os áfát 2026 végéig fenntartják. Bejelentette továbbá, hogy a bankokban az önkéntes kamatplafon 5% lesz.

A Demjén Sándor program kapcsán elhangzott, hogy indul egy tőkefinanszírozási program, mely a kkv-k új beruházásait és fejlesztéseit segíti. Kitért rá, hogy a Széchenyi-kártya kamatát 3,5%-ra csökkentik. Igyekeznek segíteni a digitalizációt, a kis- és középvállalkozásokat segítő EU-s programokhoz nyújtanak segítséget, enyhíteni az adminisztrációs terveket.