Napokon belül megérkeznek az első őszi fagyok és hideg reggelek! Téli csapokat elzárni!!!

Hideg időjárás érkezik
Hideg időjárás érkezik

Napokon belül megérkeznek az első őszi fagyok és hideg reggelek! Téli csapokat elzárni!!!

Napokon belül megérkeznek az első őszi fagyok és hideg reggelek! Téli csapokat elzárni!!! Jönnek az első őszi fagyok, az Őrság völgyeiben akár -2, -3 fokot is mutathatnak a hőmérők hétfőn hajnalban, kedd reggel pedig az északi völgyekben lesz hasonlóan hideg. Az ország délkeleti felén kiadós csapadékot hagyott maga mögött a hidegfront, többfelé 20-30 milliméter eső is esett, ráadásul van, ahol még mindig esik.

Kapcsolódó időjárás előrejelzés >>

Nyugat felől már elkezdett tisztulni az ég, hétfő hajnalra ez a folyamat kiteljesedik, közben a keleti tájak kivételével a szél is gyengül. A front mögött nyugalomba jutó hideg légtömeg kedvezni fog az erős éjszakai lehűlésnek.




A Dunántúlon és északon sokfelé mérhetünk 5 fok körüli és alatti minimumokat az utolsó szeptemberi reggelen, a talaj mentén többfelé is előfordulhat gyenge fagy. A nyugati fagyzugos völgyekben megjelenhetnek az első őszi fagyok, az Őrségben akár -1, -3 fok is lehet.

Napközben kisüt a nap

Hétfőn napközben sok napsütésre számíthatunk, de keleten marad a szeles időjárás. A maximumok országszerte nem érik el a 20 fokot, 14 és 19 fok közé melegedik a hőmérséklet.

Kedden elsősorban az Északi-középhegység és a Nyírség völgyeiben lehet 2 méteres magasságban gyenge fagy. Napközben nyugat felől növekedni kezd a fátyolfelhőzet, a hét közepére pedig ismét előkerülhetnek az esernyők, kiadós csapadék érkezhet. A hajnali fagyok viszont megszűnnek. (Időkép)

error: Content is protected !!