Rendkívüli lezárások – Több országos közutat is lezárnak az árvíz miatt!

Rendkívüli lezárások – Több országos közutat is lezárnak az árvíz miatt!

Rendkívüli lezárások – Több országos közutat is lezárnak az árvíz miatt! Az árhullám miatt több országos közúton is korlátozásokat vezetett be a Magyar Közút, a következő napokban elsősorban a Duna mentén számíthatnak további útlezárásokra a közlekedők – tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.



Felhívták a figyelmet, hogy Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest vármegyében nemcsak a Duna, hanem a mellékfolyók mentén is lesznek útlezárások az árvízi védekezés vagy az elöntött területek miatt.

(A legfrissebb hírek itt)

A közútkezelő arra figyelmezteti a közlekedőket, hogy indulás előtt minden esetben tájékozódjanak az aktuális korlátozásokról és az útviszonyokról az Útinfom weboldalán.

Emlékeztettek rá, hogy az elmúlt napokban több, a Dunához közeli kerékpárúti szakaszt, kompokhoz, révállomásokhoz vezető utat lezártak a forgalom elől Komárom-Esztergom és Pest vármegyében, illetve a vámosszabadi határátkelőhöz vezető szakaszon is teljes útzárat rendeltek el.



A 11-es főút Komárom-Esztergom vármegyei részén is több helyen van érvénybe teljes vagy félpályás korlátozás. A pontos útszakaszokról az Útinform folyamatosan frissülő weboldala ad tájékoztatást.

A Duna magas vízállása miatt a lezárták a Győr-Moson-Sopron vármegyei 14-es főúton található Vámosszabadi ártéri hidat és ezzel együtt a határátkelőhelyet is. A lezárás érinti a teljes közúti forgalmat, így az autósok Győr-Moson-Sopron vármegyében az M15-ös autóutat, Komárom-Esztergom vármegyében pedig a 13-as főúti Monostori-hidat használhatják kerülőútként.

A Duna áradása illetve a védekezési munkák miatt lezárták

  • az Esztergom-országhatárhoz vezető utat az 1-es km közelében, az esztergomi Mária Valéria híd közelében, (11326-os jelű)
  • a Dunaalmás hajóállomáshoz vezető bekötőutat, illetve Dunaalmás vasútállomáshoz vezető utat Dunaalmás belterületén, (11342-es jelű) (11343-as jelű)



Pest vármegyében leginkább a Duna menti kerékpárutak nem járhatóak, így

  • a Vác-Sződliget kerékpárutat az 1-es és az 5-ös km között, (97793-as jelű)
  • Szentendre közelében a Budapest-Szentendre EV6 kerékpárutat a 2-es és a 3-as km között,(97812-es jelű)
  • a Megyeri-híd alatti kerékpárutat zárták le.
  • továbbá a Helemba-hídhoz vezető kerékpárút is lezárásra került. (97821-es jelű út)
  • valamint a szobi és pilismaróti komphoz vezető út is zárva van.

Szintén Pest vármegyei hír, hogy az Ipolydamásd országhatárhoz vezető utat, egy 500 m-es szakaszon árvízi védekezés miatt kellett lezárni. Ennek folytán a Helemba határátkelőhely sem használható, a határátlépés nem lehetséges. (12125-ös jelű út)

A közútkezelő arra is figyelmeztet közleményében, hogy élet- és balesetveszély elhárítása érdekében szükséges, hogy a korlátozásokat az autósok tartsák be, ne próbáljanak meg áthajtani.

error: Content is protected !!