MOST jelentették be az októberi nyugdíjakról a hírt – Sokan nem számítottak erre!

Nyugdíjemelés ősszel

MOST jelentették be az októberi nyugdíjakról a hírt – Sokan nem számítottak erre!

MOST jelentették be az októberi nyugdíjakról a hírt – Sokan nem számítottak erre! Októberben előrehozott nyugdíj utalás lesz, már 11-én megjönnek a nyugdíjak a számlákra mert 12-e hétvégére Szombatra esek, ezért 1 nappal korábban jön a pénz.

Az év közbeni nyugdíjemelés ezúttal elmarad, mivel a várható infláció 3,7%-ra csökkent, ami alacsonyabb a januári emelésnél. Továbbá 2024-ben sem várható nyugdíjprémium, mivel a GDP-növekedés előrejelzése nem éri el a szükséges 3,5%-ot.



A jövő évi, 2025-ös nyugdíjemelés a pénzügyminiszter bejelentése szerint 3,2%-os lehet, összhangban a várt inflációval.

Az októberi nyugdíjak kifizetésének időpontja minden évben fontos információ a magyar nyugdíjasok számára. A 2024. évi nyugdíjak folyósítására a tervek szerint október 11-én kerül sor.

Ezen a napon várható, hogy az állami kifizetések eljutnak a nyugdíjasok bankszámláira. Azok, akik postai kézbesítést választottak, általában néhány nappal később kapják meg a nyugdíjukat, mivel a postai kézbesítési ütemezéshez igazodnak. A folyósítás dátuma minden hónapban változhat, de általában a hónap elején történik, jellemzően a hónap második hetében.

error: Content is protected !!