Szociális tűzifa 2024 – Idén is jár a rászorulóknak, friss hírek érkeztek a tűzifa programról!

Szociális tűzifa

Szociális tűzifa 2024 – Idén is jár a rászorulóknak, friss hírek érkeztek a tűzifa programról!

Szociális tűzifa 2024 – Idén is jár a rászorulóknak, friss hírek érkeztek a tűzifa programról! Navracsics Tibor bejelentette, hogy idén több mint 2300 önkormányzat kap fűtési támogatást. A miniszter elmondása szerint idén is ötmilliárd forint keretösszegben igényelhetnek az önkormányzatok támogatást a tűzifaprogram keretein belül. Ennek oka, hogy sajnos számos olyan ember van, aki nem engedheti meg magának, hogy megfelelően fűtsön télen.



A közigazgatási és területfejlesztési miniszter, Navracsics Tibor a Facebook-oldalán jelentette be a közelgő fűtési szezonra igényelhető támogatások mértékét.

Ötmilliárdos támogatás

„Még mindenki emlékszik a nagy nyári melegekre, olyan volt, mintha sohasem ért volna véget a nyár. Az ember már a télre készül, a fűtési szezonra” – kezdte mondandóját a miniszter. Ezt követően azzal folytatta, hogy tudják, sok olyan ember van, aki nem engedheti meg magának, hogy megfelelően fűtsön télen, ezért a kormány tűzifát és szenet biztosít a rászorulóknak.



Továbbá elmondta, a közeledő fűtési szezonra tekintettel indul a szociális tüzelőanyag program, vagyis a kormány döntése alapján idén több mint 2300 önkormányzat részesül az 5 milliárd forint keretösszegű támogatásban.

error: Content is protected !!