Itt az új pályázat – Vissza nem térítendő támogatást kapnak sokan, nekik jár az ingyenpénz!

Itt az új pályázat – Vissza nem térítendő támogatást kapnak sokan, nekik jár az ingyenpénz!

Itt az új pályázat – Vissza nem térítendő támogatást kapnak sokan, nekik jár az ingyenpénz! Közel 300 millió forint értékű támogatást hívhat le mintegy 200 vidéki alkalmi vendéglátó üzlet és további 100 vidéki zenés-táncos szórakozóhely. Az üzletenként igényelhető, egymillió forint vissza nem térítendő vendéglátóipari támogatás 2024. augusztus 5-től szeptember 5-ig érhető el. Aki fejlesztene, új eszközöket szerezne be, siessen! Gyorsan fogynak a milliók és ősszel már más típusú üzletek pályázhatnak az ingyenpénzre.



Vendéglátóipari támogatás 2024-ben: itt vannak a tudnivalók

A mostani pályázatban az érintett vidéki alkalmi vendéglátó üzletek és zenés-táncos szórakozóhelyek kaphatnak támogatást. Az 1 millió forintos forrást

  • korszerű konyhatechnológiai eszközök beszerzésére,
  • energiahatékony és gazdaságos üzemelést támogató fejlesztésekre,
  • a mindennapi működéshez szükséges kisebb eszközök vagy készletek beszerzésére igényelhetik,
  • de felhasználhatják nagyobb beruházásokhoz is.

A támogatási program további őszi ütemeiben a kávézók, a büfék, az italüzletek és a bárok adhatják majd be igényeiket.

A jelentkezés sem bonyolult

A   támogatás immár a harmadik eleme a Vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelése című programnak. Célja, hogy mérsékelje a vidéki szolgáltatókat érintő versenyhátrányt. A jelentkezést minimális adminisztráció mellett a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszeréből indíthatják a pályázók, amelyben ügyfélszolgálat is segíti őket.



A támogatási igény magyar nyelven, 2024.08.05. napjától 2024.09.05. napjáig nyújtható be az NTAK rendszeren keresztül. A csatolandó mellékleteket kizárólag az NTAK felületére feltöltve lehet benyújtani a pályázattal együtt. Személyesen nem kérhető a támogatás, csakis online.

Ha keretösszeg kimerül vagy annak kimerülése előre látható, akkor a szeptember 5-i határidő előtt is lezárhatják a pályázatot. Ezekben az esetekben a támogatást igénylőket a kisfaludyprogram.hu oldalon keresztül tájékoztatják.

A felhívás és útmutató itt olvasható, a támogatással kapcsolatos gyakori kérdéseket pedig itt gyűjtötték össze.

error: Content is protected !!