Duplájára emelték Augusztustól ezt az összeget, ennyi lett az összege!

Duplájára emelték Augusztustól ezt az összeget, ennyi lett az összege!

Duplájára emelték Augusztustól ezt az összeget, ennyi lett az összege!Duplájára emelik, Akár 155 százalékkal is több pótdíjat fizethetünk, mint az eredeti ár lett volna.

Friss napi hírek >>

4,78 milliárd forintot vár a kormány attól a rendeletmódosítástól, amely szerint átalakítanák a használati díjas útdíjrendszerhez tartozó pótdíjfizetési kötelezettségeket. A kormány új tervezet szerint átalakul az idő alapú, használati díjas útdíjrendszer, az az e-matricák szabályozása. A pótdíjfizetés rendszerét jelentősen átalakítják, sokkal magasabb díjtételekre számíthatnak a vétő járművezetők.




Az idő alapú, használati díjas útdíjrendszerben (az e-matricáknál) a jogkövető magatartás ösztönzése, a jogosulatlan úthasználat visszaszorítása, és a jogosulatlan úthasználat miatt kiszabott pótdíjak érvényesítésére fordított költségek csökkentése érdekében felülvizsgálatra kerül a jogosulatlan úthasználat után fizetendő pótdíjak és pótdíjkülönbözetek mértéke és számításának módja – írja a társadalmi egyeztetésre adott tervezet indoklásában a kormány.

A tervezet szerint amennyiben valaki nem fizeti meg időben a használati díjat ezeken az utakon, az alappótdíj mértéke az eredeti díj 45 százaléka lenne, ha a fizetési határidő lejártáig rendezik a tartozást; de ha elmulasztja a határidőre rendezni a büntetését, az emelt pótdíj már 155 százaléka lenne az eredeti díjnak.




A pótdíj fizetésére kötelezett a pótdíj esedékessé válásától számított 60 napon belül alappótdíjat, a pótdíj esedékessé válásától számított 60. napot követően emelt pótdíjat fizetne.

Emellett változnak az útdíjköteles szakaszok is, a szakaszhatárokat ide kattintva tekinthetik meg. Több mint 2600 tételt sorolnak fel a listában, így szinte lehetetlen meghatározni, hogy melyik útszakaszok válnának fizetőssé.

error: Content is protected !!