Volodimir Zelenszkij – Inna Deruszova videó, avagy igaz vagy hamis?

Volodimir Zelenszkij - Inna Deruszova videó

Volodimir Zelenszkij – Inna Deruszova

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ma videót közölt a közösségi médiában arról, hogy sérült ukrán katonákat látogatott meg egy kijevi kórházban, azonban egy dologra nem figyeltek a videó összeállítói.

A felvételen egy orvos is látható Zelenszkij mellet, Inna Deruszova, aki február 26-án meghalt és maga Zelenszkij adományozta neki a posztumusz Ukrajna hőse címet. A nő halálát rokonai megerősítették, ami ma is látható a közösségi oldalán.

Beigazolódni látszik a gyanú, hogy az ukrán elnök már rég a lengyelországi amerikai követségen lehet….írja az oroszhirek.hu ami nem legmegbízhatóbb forrás szokott lenni.

A DPA német hírügynökség hangsúlyozta, hogy nem tudta független forrásból megerősíteni az értesüléseket.     

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnapra virradóra videóüzenetében az ország történetében első alkalommal tüntetett ki Inna Deruszova személyében egy nőt posztumusz Ukrajna Hőse kitüntetéssel aki állítólag a videón szerepel. A katonaorvos a harccselekmények kirobbanásának kezdetén vesztette életét Ohtirka városának térségében egy tüzérségi támadás során, miközben sebesülteket látott el. Zelenszkij szerint életét feláldozva tíz másik katona életét mentette meg.

error: Content is protected !!