Adó-visszatérítés: Kiterjesztették, és mindenkinek jár vissza a pénz, mutatjuk, hogyan veheted igénybe:

Adó-visszatérítés: Kiterjesztették, és mindenkinek jár vissza a pénz, mutatjuk, hogyan veheted igénybe:

150 ezer Ft adó-visszatérítés mindenkinek!

Maximálisan visszaigényelhető összeg

Az adó-visszatérítések együttes összege adóévenként legfeljebb 150 000 Ft, több, különböző típusú önkéntes pénztári tagság esetén is. Az adó-visszatérítést a NAV nem közvetlenül juttatja vissza az Ön részére, hanem a személyi jövedelemadó bevallásában tett nyilatkozata szerinti önkéntes pénztári számlájára utalja át.




Az adó-visszatérítés összegét nem terheli költség levonás, az teljes egészében az Ön egyéni egészségszámláján kerül jóváírásra. Amennyiben Ön több önkéntes pénztár tagja, abban az esetben is csak egy, a tárgyévben már létező olyan önkéntes pénztári számlára kérheti az adó-visszatérítés átutalását, amelynél – a pénztár igazolása alapján – történt a bevallást érintő évben befizetés. Az önkéntes nyugdíjpénztári, egészségpénztári és önsegélyező pénztári befizetések adókedvezménye továbbra is összevonandó, és az együttes adó-visszatérítés mértéke nem haladhatja meg az évi 150 000 Ft-ot.

Éljen a maximális adó-visszatérítés lehetőségével!

Ha a tárgyévben van befizetett személyi jövedelemadója és nincs 1000 forintot meghaladó adótartozása, akkor a következőkre vehet adó-visszatérítést igénybe jövedelemkorlát nélkül:

  • egyéni és 2019. évtől munkáltatói befizetései után 20%-os adó-visszatérítést vehet igénybe, mely akár 150 000 Ft is lehet évente
  • az orvosi javaslatra igénybe vett egészségügyi szűrővizsgálatok összege/ára után „prevenciós szolgáltatás” jogcímen 10% (prevenciós szolgáltatások: 1993. évi XCVI. törvény, 51/E. §)
    (adó-visszatérítésre kizárólag a pénztártag számlái jogosítanak fel, a kedvezményezetteké nem)
error: Content is protected !!