Bill Gates szerint a koronavírusnál is súlyosabb járványok jönnek:

Bill Gates, milliárdos amerikai üzletember személyes blogján a koronavírusnál sokkal súlyosabb világjárványok kialakulásának lehetőségére figyelmeztetett, és felszólította a világ kormányait, hogy több milliárd dollárral járuljanak hozzá a következő globális fertőzésre történő felkészüléshez. – írja a HVG.

Az üzletember szerint a koronavírus összes eddigi változatánál is halálosabb és súlyosabb járványhullámokra lehet számítani. A Covid-19-től is csak akkor szabadulhatunk szerinte, ha sikerül teljesen kiirtani, amiért az alapítványa újabb 150 millió dollárt adományoz a járványügyi felkészülést támogató CEPI-nek (Koalíció a Járványügyi Innovatív Felkészülésért), amit az üzletember és felesége, valamint az indiai kormány közösen alapított.

A CEPI célja jelenleg az, hogy minél hamarabb, akár 100 nap alatt is kifejleszthető legyen egy vakcina, ha újabb járvány ütné fel a fejét.

Gates az alapítványa nevében már korábban is adományozott a járványügyi felkészülést támogató szervezetnek, sőt, a Covax-programot is segítette, hogy a szegényebb országok is vakcinához juthassanak.

A járványügyi innováció Gates szerint a már régóta jelen lévő HIV vírus elleni védőoltás, valamint a TBC és a malária elleni hatékonyabb vakcina kifejlesztésében is segíthet.

error: Content is protected !!