RENDKÍVÜLI HÍR, 1 PERCE ÉRKEZETT!!! MINDENT ELTÖRÖLNEK MAGYARORSZÁGON!!! MINDEN KORLÁTOZÁST >>>

RENDKÍVÜLI HÍR, 1 PERCE ÉRKEZETT!!! MINDENT ELTÖRÖLNEK MAGYARORSZÁGON!!! MINDEN KORLÁTOZÁST >>>

Valószínű, hogy július 1-lesz a dátum…

Novák Katalin tárca nélküli miniszter egy Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy a kormány megtárgyalta és elfogadta az általa vezetett Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs javaslatát.

Ezek szerint a jelenlegi járványügyi korlátozások jelentős részét megszünteti a kormány, amikor az átoltottak száma eléri az 5,5 millió főt.




Novák Katalin rövid és a részleteket nem tartalmazó posztja szerint a kormány a részleteket a csütörtöki Kormányinfón közli. A Portfolio – szokás szerint – a csütörtöki, 10:30-kor kezdődő tájékoztatóról élőben tudósít.

A járványügyi szabályok lazításának következő lépcsőfoka tehát 5,5 millió beoltott főnél jön el, ezért érdemes felidézni ennek kapcsán, hogy a szerda reggeli adatok szerint 5 millió 432 ezer fő kapta meg az első oltását ( közülük 4 619 877 fő már a második oltását is felvette).

Most úgy fogalmazott a politikus, hogy azt javasolják a kormánynak, hogy csak azokat a védelmi intézkedéseket tartsa hatályban, amelyeket feltétlenül szükséges és olyan formán újragondolva, hogy a lehető legnagyobb szabadságot tudja garantálni a maximális biztonság mellett. Később hozzátette, hogy azt vizsgálja az operatív törzs, hogy melyek azok a könnyítések, amelyeket legkésőbb július elsejétől alkalmazni is lehet. Azt ígérte, hogy minden hatályban lévő korlátozó intézkedést át fog nézni szerdai ülésén a kormány.

error: Content is protected !!