AZONNALI RENDKÍVÜLI SZÜNET 122 ISKOLÁBAN! Szülők figyelem! Amit most bejelentett az államtitkár….

Aki átesett a koronavírus-fertőzésen, fél évig védett az újrafertőződéstől – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos a védekezésért felelős operatív törzs szerdai online tájékoztatóján.

122 általános iskola van, ahol rendkívüli szünetet rendeltek el a fertőzöttek miatt – mondta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a tájékoztatón.

A múlt héten zajlottak a célzott tesztelések az oktatási intézményekben. Az óvodai és általános iskolai dolgozók nagyjából 70 százaléka vett részt a szűrésen. A tesztek 97 százaléka negatív lett. A kevés pozitív teszteredmény pedig azt mutatja, hogy a járvány lassan stabilizálódik – tette hozzá.

A második héten arra kérik a pedagógusokat, hogy aki még nem tette meg, vegyen részt a tesztelésen.

Maruzsa Zoltán kiemelte, a céljuk az, hogy működjön az oktatás, ehhez pedig továbbra is szükséges a preventív intézkedések betartása.

Hamarosan kezdődnek a középfogú írásbeli vizsgák, melyeket januárban szigorú megelőző intézkedések mellett tartanak meg.
Tehát a belépéskor lesz lázmérés, illetve egy teremben maximum tíz diák lehet jelen – hangsúlyozta.

Lesznek pótidőpontok is, hogy azok a diákok is levizsgázhassanak, akik esetleges egészségügyi probléma miatt a hivatalos vizsganapon nem tudtak részt venni.A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 267 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök kedden – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.

error: Content is protected !!