MA EGY TELJESEN ŐRÜLT DOLOG TÖRTÉNT VELEM: ELEJTETTEM A PÉNZTÁR ELŐTT 5.000 FT-T, MIKOR AZ ELŐTTEM LÉVŐ HÖLGY HIRTELEN FELVETTE ÉS ZSEBRE TETTE, MIKÖZBEN EZT MONDTA:

MA EGY TELJESEN ŐRÜLT DOLOG TÖRTÉNT VELEM: ELEJTETTEM A PÉNZTÁR ELŐTT 5.000 FT-T, MIKOR AZ ELŐTTEM LÉVŐ HÖLGY HIRTELEN FELVETTE ÉS ZSEBRE TETTE, MIKÖZBEN EZT MONDTA:

Ma egy teljesen őrült dolog történt velem! A jelenlegi “szórakoztató” élethelyzettől megkövetelt óvatossággal, maszk, fertőtlenítés a bejáratnál… és a többi … elvégzett bevásárlás után beálltam a sorba a fizetéshez, a földre téve a szatyrokat az árúval, majd miközben a pénzt elővettem és letettem a telefonom, a fizetéshez kivett 5000ft-os bankjegyem leesett a földre.

A hölgy, aki előttem állt és határozottan nem tűnt teljesen százasnak, épp befejezte a fizetést, szép lassan lehajolt és felvette a bankjegyem. Azt gondoltam, milyen kedves és udvarias emberek vannak és hatalmas mosollyal nyújtottam a kezem a pénzemért, igyekezvén a távolságot is tartani, míg vártam, hogy visszaadja a pénzt és már nyitottam a szám a köszönetre. De hirtelen nyitva maradt a szám attól, amit mondott:

– “Ami a földön van, azé, aki megtalálja!” – és ezzel elment… sietség nélkül, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Hátranéztem a mögöttem álló hölgyre és a közelemben, aki a jelenetet látta, mindenki meg volt rökönyödve és halkan morgott. Hívhattam volna a Rendőrséget vagy a biztonsági őrt, de annyira abszurdnak tűnt, ami történt… hogy pont engem akarnak kifosztani. Otthagytam a bevásárolt árút a földön és követtem a hölgyet a parkolóba, hogy visszaszerezzem az 5000 Ft-ot. Utolértem és kértem a pénzem, de ő csak lenézően rámnézett és úgy tett, mintha láthatatlan lennék. Lassan letette a két nagy szatyrát a földre, hogy elővegye a zsebéből a kocsija kulcsát és én akkor gondoltam egyet – most vagy soha! Felvettem a két nagy szatyrot és megismételtem:

– “Ami a földön van, az azoké, akik megtalálják!” – és elkezdtem futni az autóm felé, míg a nézők nevettek és tapsoltak. A nő, ettől megalázottan, kiviharzott nagy dirrel-dúrral az autójával a parkolóból, kilapítva néhány útjelző narancssárga kúpot is. Amikor hazaértem, kinyitottam a szatyrokat és a következőket találtam:
– 2 kg friss és nagytestű rák,
– 1 szép lazac
– 1,4 kg bélszín
– bio sajtok és joghurt
– teljes kiőrlésű toasztkenyér
– 2 csomag szélesmetélt
– 2 csomag bio piros alma
– 2 üveg csipkebogyó lekvár
– 1 üveg kézműves libamáj
– 1/4 premium minőségű pácolt sertéssonka
– 1 nagy üveg majonéz
– 2 tábla vaj
– 2 üveg 2 literes coca-cola
– 2 üveg nemes francia bor
Még soha nem vásároltam ennyi finomságot 5000 Ft-ból! És most itt ülök, … egy pohár Bourgueuil-t iszogatva és libamájat csipegetve… és felteszem magamnak a kérdést:

Elolvastad IDÁIG? Természetesen nem velem történt meg. Ez csak egy kampány, az olvasás promotálására! Mert az olvasás élénkíti az agyat, a fantáziát, a képzelőtehetséget és elvisz más tájakra, helyzetekbe és segíti a kommunikációt is. Ha úgy gondolod, lemásolhatod és kiteheted a barátaidnak is egy kis mosolyt csalni az arcukra és talán az olvasásra ösztökélni őket. Csodás napot kívánok neked.

error: Content is protected !!