Teljes kijárási tilalmat jelentettek be ezeken a helyeken: Ma reggelre rengeteg fertőzött és halott lett, ezért ki sem lehet menni az utcára!!!

Teljes kijárási tilalmat jelentettek be ezeken a helyeken:

Ma reggelre rengeteg fertőzött és halott lett, ezért ki sem lehet menni az utcára!!!

Jelenleg vörös besorolásban van: Dél-Tirol, Valle d’Aosta, Piemont, Lombardia és Calabria. Ezeken a területeken leállítják a kereskedelmet, a vendéglátást, a szolgáltatásokat, ahogy azt tavasszal is tették, kizárólag az élelmiszert és alapvető cikkeket árusító üzletek és az ipari létesítmények működhetnek. A vörös zónákban élők csak sportolás, munkába járás és gyerekük iskolába kísérése céljából hagyhatják el otthonukat, és ezekben az esetekben is tartaniuk kell az egyméteres védőtávolságot.

Olaszországban este tíz és hajnali öt óra között országos kijárási tilalom lép életbe, ezt Giuseppe Conte olasz kormányfő jelentett be szerdárra virradóra – olvasható az MTI oldalán. Eddig a kijárást csak néhány régióban vezették be a félszigeten, ám csütörtöktől bezárják a múzeumokat, a kiállítótermeket, illetve felső létszámkorlátot vezetnek be a tömegközlekedési eszközökön, és biztatnak az otthoni munkavégzésre. Hétvégére bezárják a bevásárlóközpontokat, kizárólag az élelmiszerboltok, gyógyszertárak és újságosok tarthatnak nyitva. Ezek mellett a hatévesnél idősebb diákoknak az osztályteremben is kötelező lesz a maszk viselése, illetve a középiskolák átállnak a digitális oktatásra.

A húsz olasz tartományt vörös, narancssárga és zöld térségre osztják a járvány terjedésének üteme, valamint a helyi egészségügy leterheltsége alapján. A kormány így igyekszik elkerülni a tavaszihoz hasonló országos vesztegzárat.

error: Content is protected !!