400 FORINT LESZ A KENYÉR KILÓJA JANUÁRTÓL! – DURVA ÁREMELÉS JÖN >>>

400 FORINT LESZ A KENYÉR KILÓJA JANUÁRTÓL! – DURVA ÁREMELÉS JÖN >>>

Elképesztő drágulás lóg a levegőben hónapok óta,és ezt most valóra is akarják váltani ami a kenyereket, zsemléket, kifliket és minden más pékipari terméket sújtani fog! Eddig csak a fejünk felett lógott, most azonban úgy fest, hogy elérkezett az idő, valóban nincs más megoldás a problémára! Érdemes tudni, hogy már a szupermarketek, hipermarketek is tárgyalnak a beszállítókkal az újakról így sajnos borítékolható, hogy hamarosan kattogni fognak az árazógépek és minden kenyér, kifli, zsemle, stangli, pogácsa satöbbi sokkal drágább lesz sajnos.

A helyzet a tűrőképessége határához érkezett a pékségeknek egyszerre kell küzdeniük a munkaerőhiány ellen és az emelkedő minimálbérekkel is.A szakma szerint az árbevétel-arányos bruttó jövedelem 2 százalék körüli, ami nemhogy fejlesztésre, korszerűsítésre, de még a minimálbér-emelés kigazdálkodására sem elég.

A minimálbér emelés egy személy esetében 23 ezer forintos plusz kiadást jelent a vállalkozónak, ami esetében körülbelül 30%-al kell megemelni a péktermékek árait, hogy ez kigazdálkodható legyen és maradjon is belőle valami!Ekkora emelést azonban nem bír el a magyar lakosság, így körülbelül 15-20%-os emeléssel kell majd számolni!

Ehhez a rossz helyzethez még hozzájön az a tény is, hogy a Magyar Gabonafeldolgozók Takarmánygyártók és -kereskedők Szövetsége szerint minimálisan 5%-al a liszt árát is meg kell emelni!

AZ mfor.hu számításai szerint a fehér kenyér kilója 302-341 forint kerülhet, a házi jellegű kenyér 355, de akár 401 forint is lehet. Mivel Magyarországon az egy főre eső kenyérfogyasztás évi 37 kiló, az emelések több mint 2000 forinttal növelhetik a családi büdzsét.

error: Content is protected !!