40 százalékos családipótlék-emelést javasol az MSZP-Párbeszéd 2019-től >>> OSSZÁTOK!!!

40 százalékos családipótlék-emelést javasol az MSZP-Párbeszéd 2019-től >>> OSSZÁTOK!!!

A családi pótlék több mint 40 százalékos emelését és tanévkezdéskor egyhavi külön juttatást javasol az MSZP-Párbeszéd képviselőcsoportja T/1504. számú törvényjavaslatában.

Indítványukat a képviselők azzal indokolják, hogy „az Orbán-kormány az elmúlt nyolc évben egy forinttal nem emelte az alanyi jogon járó családi juttatásokat (családi pótlék, anyasági támogatás, gyes, gyet), sőt a legrászorultabbaktól még el is vett számos szociális támogatást.

Mindez azt jelenti, hogy a gyermeket nevelő családokat elérő legfontosabb ellátás, a családi pótlék összege is jelentősen veszített értékéből. A családi adóalapkedvezmény pedig az alacsony jövedelmű családok számára, az adójóváírás eltörlése miatt sem jelentett akkora támogatást, mint a magasabb jövedelműek esetében. A gyed-extra csomag is elsősorban a jobb helyzetűeknek kedvezett. Tehát ma Magyarországon a családtámogatások területén is az kap többet, akinek magasabb a jövedelme.”

Ezt ellensúlyoznák javaslatukkal a képviselők azzal, hogy a legfőbb alanyi jogú családi juttatást több mint 40 százalékos – a gyermeküket egyedül nevelőkéét ennél nagyabb – mértékben emelnék. A KSH szerint átlagosan 15 628 forint az egy iskolásra jutó összes iskoláztatási költség a tanévkezdéskor. Ezt a problémát kívánják orvosolni a plusz egyhavi juttatás bevezetésével, amelyet az iskolakezdésre tekintettel kapnának a családok.

error: Content is protected !!