Site icon Hitel fórum – családi pénzügyek

2024 Októbertől új adót vezethetnek be itthon – Rengeteg magyart érint majd!

2024 Októbertől új adót vezethetnek be itthon – Rengeteg magyart érint majd!

2024 Októbertől új adót vezethetnek be itthon – Rengeteg magyart érint majd! Az Orbán-kormány tervei szerint újabb adó sújthatja a pénzváltókat októbertől Magyarországon, de nem csak őket érinti majd.




Az újabb sarc októbertől kezdheti el kopasztani a pénzváltókat a 24.hu cikke szerint. Érdekesség, hogy mindez ezek után jöhet, ha a kormánynak sikerül átnyomni a terveit, hogy augusztus 1-jétől a fizikai valutaváltásra vonatkozóan 0,3-ról 0,45 százalékra emelték a tranzakciós illetéket.

Ez praktikusan azt jelenti, hogy egy pénzváltónak ügyletenként minden átváltási tranzakció után arányosan be kell fizetnie a 0,45 százalékos illetéket az államkasszába.

De kit érinthet az új adó a pénzváltókon túl? A lap szerint az új adónem érkezése a




magyarok nyaralásának megdrágítása mellett

komolyabb veszélyt is rejt azzal, hogy a háromszorosára növekvő adóteher az összes hazai vállalat devizatranzakcióira is vonatkozna.

Mit okozhat az új adó?

Egyes szakértők szerint a kormány húzása azzal a következménnyel járhat, hogy a privátbanki és gazdagabb ügyfelek várhatóan külföldi pénzintézetekhez menekíthetik a devizában lévő megtakarításaikat – írja a 24.hu.

Exit mobile version