2024-es nyugdíj újraszámolás – Rendkívüli változást jelentettek be!

2024-es nyugdíj újraszámolás – Rendkívüli változást jelentettek be!

2024-es nyugdíj újraszámolás – Rendkívüli változást jelentettek be!  Kiadottak egy fontos módosítást!

Jelentős hír a 2024-es nyugdíj újraszámítással kapcsolatban! A korhatár előtti ellátásban részesülők, illetve a szolgálati járandóságban részesülő személyek mostantól a nyugdíjkorhatár elérését követően is igényelhetik, hogy újraszámítsák nyugdíjuk összegét, feltéve, hogy addig legalább 365 nap szolgálati időt szereztek munkavégzésük során – ez a NyugdíjGuru News hírleveléből derült ki.

Az újraszámítás lehetőséget ad arra, hogy a munkavégzés során szerzett, járulék- és szocho-köteles jövedelem érvényesüljön a nyugdíjban.

Korábban a nyugdíjkorhatár elérését követően az érintetteknek csupán hat hónapja volt az újraszámítás igénylésére, de 2022. július 28-án ez az időkorlát szűnt meg, így most már bármikor benyújthatják kérelmüket.



Az érintetteknek mindenképpen ajánlott élnek ezzel a lehetőséggel, mivel az újraszámítás lehetővé teszi, hogy a hosszabb szolgálati idő és a magasabb valorizációs szorzók érvényesüljenek. Nincs vesztenivalójuk, hiszen az újraszámítás eredményeként a nyugdíjuk csak emelkedhet.

A nyugdíjak újraszámíthatóságának területén nem történt más változás, ezért sem 2024-ben nem lehetséges:

– a korábban megállapított nyugdíjak újraszámítása, arra hivatkozva, hogy a valorizációs szorzók változtak,– a nők kedvezményes nyugdíjának újraszámítása, arra hivatkozva, hogy a vonatkozó hölgy időközben betöltötte a nyugdíjkorhatárt,– a közszférában szüneteltetett nyugdíj újraszámítása abban az esetben, ha a nyugdíjas közalkalmazót vagy hasonló közszolgálati jellegű jogviszonyban levő személy jogviszonya megszűnt, és a nyugdíj folyósítása újra elindult.

error: Content is protected !!