Kiadták a figyelmeztetést – Ha a Balatonra készül a hétvégén jobb ha erről már most tud!

Kiadták a figyelmeztetést – Ha a Balatonra készül a hétvégén jobb ha erről már most tud!

Kiadták a figyelmeztetést – Ha a Balatonra készül a hétvégén jobb ha erről már most tud! Szinte minden nap van baleset és torlódás az M7-esen, hétvégén pedig sokkal rosszabb a helyzet! Ez a hétvége sem lesz jobb, hiszen hatalmas hőség várható így szinte biztos, hogy mindenki aki teheti elindul a Balaton irányába!

A Magyar KÖZÚT FELHÍVJA a közlekedők figyelmét, hogy körültekintően közlekedjenek és figyeljen oda másokra is, ez mindenki érdeke.



Korábban a napokban is sajnos több halálos kimenetelű baleset is történt!

Baleset történt az M0-son, aminek következtében a belső sávot lezárták, és több kilométeres a torlódás. Ráadásul az M7-es autópályán is lassul a forgalom.

Az esetről az Útinform számolt be, amely azt írta: „Az M0-s autóút déli szektorán, az M5-ös autópálya irányába baleset történt. Az 5-ös km-nél a belső sávot lezárták! A torlódás 2-3 km-es.”

Hozzátették:

Akik az M7-es autópálya felől érkeznek és az M0-s autóútra hajtanának az M5-ös felé, szintén torlódásra készüljenek!

Az Útinform ezen kívül azt is közölte:

    • A 472-es főúton, a 47-es főút csomópontjánál baleset történt. A 204-es km-nél, Hódmezővásárhely felé a belső sávot lezárták.
    • Az M1-es autópályán, a Hegyeshalom felé vezető oldalon, Tata után, Szárliget térségében, valamint távolabb, Győr elkerülő szakaszán, mozgó tereléssel dolgoznak. Egy sávot lezártak mindkét helyszínen. Lassulásra, torlódásra számítsanak!
    • Füzesabony előtt, valamint a Mezőkeresztes csomópont után kisebb torlódásra számítsanak az M3-as autópályán, Vásárosnamény irányába a munkaterületeknél.
    • Az M2-es autóúton, az M0-s autóút felé vezető oldalon, a 29-es km-nél lévő Göd csomópont le- és felhajtóágát lezárták építési munka miatt. Helyette a 25-ös km-nél Dunakeszi-Révdűlő csomópont használható.
    • Az 55-ös főúton, a Bajai Duna-híd közelében javítják a burkolatot. A 105-ös és a 110-es km között több szakaszon a fél útpályát lezárják, és jelzőőrök irányítják a forgalmat.
    • A magyar–szlovák határ északi oldalán, a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok. Ezért a tavaly májusban érvénybe léptetett 3,5 t-s súlykorlátozás és a nagy kerülőút a Komáromi, Monostori Duna-híd felé is érvényét vesztette, megszűnt. Tehát a Győrtől északra fekvő Vámosszabadi, 14-es főúti, Medvei Duna-hídon a személy és teherforgalom is már korlátozás nélkül kelhet át.



Mindeközben az Országos Katasztrófavédelem arról számolt be, hogy Budapest VI. kerületében is történt egy baleset. Ott egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze a Dózsa György úton, az Andrássy útnál.

A Rendőrség is ellenőrzést tart:

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai augusztus 8-án közúti ellenőrzéseket hajtottak végre az M7-es autópálya Somogy vármegyei szakaszán. Az intézkedés elsősorban a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának ellenőrzésére és a követési távolság betartására irányult.

Az ellenőrzés időszakában a rendőröknek összesen 11 szabálytalanul közlekedő sofőrrel szemben kellett intézkedniük.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között – a 7500 kilogrammot – meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel!

Előzési tilalom esetén ezen járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy járműszerelvény biztonságosan besorolhasson!

…hogy mindenki hazaérjen!

 

error: Content is protected !!