Nyugdíjasok figyelem – Figyelmeztetést adott ki az OTP Bank minden nyugdíjas ügyfélnek!

Fontos közleményt adott ki az OTP BANK

Nyugdíjasok figyelem – Figyelmeztetést adott ki az OTP Bank minden nyugdíjas ügyfélnek!

Nyugdíjasok figyelem – Figyelmeztetést adott ki az OTP Bank minden nyugdíjas ügyfélnek! A csalók egy most terjedő e-mailben az OTP Bank nevében kérik arra az ügyfeleket, hogy hitelesítsék az adataikat egy linkre kattintva.

Legfrissebb hírek

A csalók újabb levélben arra hivatkoznak, hogy az OTP Bank új online hitelesítési eljárást vezet be, és „az összes online banki felhasználó magánéletének védelme érdekében” az ügyfelek a levélben megadott linkre kattintva erősítsék meg az adataikat. A link egy adathalász oldalra vezet, ahol az ügyfelek banki adatai illetéktelenek birtokába kerülnek.




Kérjük, minden esetben legyen körültekintő, kérésre se kattintson semmilyen linkre! A bankok mindent megtesznek a bankszámlák biztonsága érdekében, de ha maga az ügyfél adja meg belépési adatait a bűnözőknek, akkor a biztonsági rendszerek nem jelentenek megoldást.

Tiltsa le kártyáját ha baj van:

A letiltással Ön sem fog tudni belépni az internetbankba és a mobilbankba. A hozzáférést később újra aktiválhatja személyesen bármelyik OTP bankfiókban.

A belépést vagy a bankkártyát tiltsa le?

Kérjük, a letiltás előtt gondolja át, hogy a csalók az internet- és mobilbank belépéshez használt vagy a bankkártya adatait szerezhették meg. Ha a bankkártyája adatait szerezték meg, akkor ne az internet- és mobilbank belépést tiltsa le, hanem a Kártyáim menüpontban a bankkártyáját.




Ne kattintson az e-mailben érkező számlákra vagy tartozásértesítőkre!

Használja az ügyfélszolgálati vagy díjfizető alkalmazásokat!

Hogyan bankoljon biztonságosan?

Figyelmeztetést adott ki az OTP Bank minden nyugdíjas ügyfélnek!

Az OTP Bank számos védelmi intézkedést alkalmaz, hogy Ön minél biztonságosabban használhassa az internetbankot. A kockázatok minimálisra csökkentéséhez azonban az Ön közreműködésére is szükség van.

  • Biztonságos belépési módok
  • SMS- vagy QR-kód-alapú Mobil Aláírás
  • Biztonságos jelszóval kapcsolatos tudnivalók
  • Nyílt vagy ingyenes wifi hálózatok használata
  • Számítógép, laptop és telefon védelme
  • E-mail és SMS csalások elleni védekezés
  • Meghatalmazottként is fontos a védelem
error: Content is protected !!