2019-től új feltétel a családi pótléknál! Ezt mindenkinek kötelező lesz elintézni, különben nem kapják meg a családi pótlékot :

Az Országos Alapellátási Szövetség javaslata, hogy a családi pótlék csökkentésével büntessék azokat a szülőket, akik nem törődnek a gyerekeik fogaival, illetve a fogászati ellátásból hiányzó összeget a betegek önrészével pótolják.

Ha nem törődsz a gyerek fogával, csökkenthetik a családi pótlékotokat:

Nagy Ákos fogorvos, az Országos Alapellátási Szövetség alelnöke azt javasolja a kormányzatnak, hogy vonja meg a családi pótlék egy részét, ha a szülő nem viszi fogorvoshoz a gyerekét. Nagy szerint, amelyik szülő nem törődik a gyermeke fogainak állapotával, az kimeríti a veszélyeztetés fogalmát.

Azt is elmondta, hogy novembertől a fogorvosok is csatlakoznak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT), ami azzal is jár, hogy tudni lehet majd, hogy ki mikor nem végeztette el a szükséges fogászati kezeléseket a gyermekénél.

A javaslat kitér arra is, hogy miképpen lehetne pótolni a fogászati ellátásból hiányzó összeget: a kormány vezessen be a felnőttek esetében önrészt, 3-4 ezer forintot a jelenleg térítésmentes kezelésekért. A beteg visszakapná ezt az összeget év végén, ha elvégezteti a szükséges beavatkozásokat.

A szövetség azért éppen most állt elő a javaslataival, mert nagyon úgy tűnik, hogy a kormánytól nem kapják meg az évi 30 milliárdos többletet.

error: Content is protected !!