BOMBAHÍR: 15 ezer forintos családi pótlék járna egy gyerek után jövőre!!! Osszátok meg >>>

BOMBAHÍR: 15 ezer forintos családi pótlék járna egy gyerek után jövőre!!! Osszátok meg >>>

BOMBAHÍR >>>> 15 ezer forintos családi pótlék járna egy gyerek után jövőre!!!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón megerősítette a kormány adócsökkentési terveit, illetve beszélt az OEP sorsáról és az új budapesti közkórházról és a családi pótlék emeléséről is.

a tervezett költségvetés főbb pontjait is felsorolta, az Index.hu szerint ezek a következők:

  • az szja 15 százalékos lesz jövőre;
  • a sertéshús után a tej, a tojás és a baromfi áfája is 5 százalékra csökkenhet jövőre, „ez a nyugdíjasoknak nagyon jó hír”. Ez 100 milliárd forintot jelent. A kenyér áfája viszont nem csökken.
  • Az éttermi szolgáltatások áfáját 27 százalékról  5 százalékra csökken.
  • Az internetszolgáltatások áfája 18 százalékra csökken a tervek szerint.
  • 15 ezer forintos családi pótlék járna egy gyerek után.
  • 100 milliárdos keretet nyitnak az otthonteremtési támogatásokhoz, mert egyre többen igénylik a csokot.
  • A pedagógusok, rendőrök, katonák, állami tisztviselők után a mentősök és NAV-tisztviselők kapnak önálló életpályamodellt.
  • Balog Zoltán miniszter felhatalmazást kapott, hogy 100 milliárd forintos forrásból emeljenek bért az egészségügybe.

Kiemelte továbbá: 2019-ben tovább nő a pedagógusok, a rendőrök, katonák és az állami tisztviselői kar bére, illetve önálló életpályamodellt alakítanak ki a mentőszolgálat és az adóhivatal dolgozói számára.

Aztán megismételte, hogy nullás költségvetésben gondolkodnak, vagyis nem akarnak hitelt felvenni a működési költségekre, azt az adóbevételekből megoldják. Külön kezelik majd a működési és fejlesztési költségeket. A teljes költségvetés 2,4 százalékos hiányt maximál a fejlesztési oldalon. A kormány 3,1 százalékos gazdasági növekedéssel, és 1 százalék alatti inflációval számol. Lázár ugyanakkor azt is elmondta, hogy a kormány semmilyen adóemelést nem tervez a 2019-es költségvetéshez kapcsolódva.

A tervezetről még társadalmi egyeztetéseket tartanak, a Költségvetési Tanácsnak is véleményeznie kell, szerint június 10-e környékén fogadhatják el a jövő évi költségvetést.

A kötelező kvóta a  baj

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az illegális bevándorlással kapcsolatban a kormány által kezdeményezett népszavazás olyan súlyú, mint a Magyarország NATO- és európai uniós tagságáról döntő referendumok voltak. Lázár szerint az Európai Bizottság (EB) bürokráciával, a magyar kormány demokráciával szeretné megoldani a problémát. Az EB közelmúltban nyilvánosságra hozott, a kötelező kvótát is tartalmazó javaslata a baj, a terrorveszély szétosztását jelenti Európában, illetve azt is meghatározná Brüsszel, kik éljenek Magyarországon.

Májusban indul a földárverés harmadik köre

Májusban elindul a földárverések harmadik, egyben utolsó köre – közölte Lázár. A miniszter kifejtette, hogy egy hónapig lesznek árverések, a feltételek nem változnak, ár- vagy területcsökkenés nem lesz. Beszámolt arról, hogy az eddigi árverésekből 240 milliárd forint bevétele származik az államnak. Mintegy 10 ezer gazda vásárolt földet, de közülük csak tíznek a neve forog közszájon – jegyezte meg. Hozzátette: az értékesítések elérték társadalmi céljukat, minden gazda előtt megnyitották a lehetőséget.

Településképi törvény is lesz

Lázár azt is bejelentette, hogy a héten benyújtja a településképi törvényt. Ez alapján minden önkormányzat helyi rendeletben szabályozza majd, hogy milyen építkezések felelnek meg a városképnek, és ez a 300 négyzetméter alatti épületekre is vonatkozik. Az intézkedésről ötpárti egyeztetés is lesz.

OLAF-vizsgálat, városlátogatás, határvédelem

Lázár beszélt arról is: 37 vizsgálatot kezdeményezett Magyarország ellen az Európai Unió család elleni hivatala, az OLAF, ami Lázár szerint kifejezetten kevés. Legutóbb a közvilágítás, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) támogatása és a metró ügyében indult. A miniszter szerint szívesen állnak minden vizsgálat elé.

Orbán Viktor Békéscsabára, Dunaújvárosba és Szegedre is ellátogat a következő hetekben a Modern Városok program keretében – közölte Lázár.

A Belügyminisztériumnál folyamatos költségtöbbletet jelent a határ őrzése, eddig összesen 85 milliárd forintot költöttek rá, ezt a kormány idén megemelte 10 milliárddal.

Eldőlt az OEP sorsa

Eldőlt az OEP sorsa, a nyugdíjbiztosítóval együtt nem működnek tovább a jelenlegi formában. Az OEP az EMMI-hez, a biztosító pedig az NGM-hez kerül.

Egy budapesti nagy közkórház lesz, nem pedig három sürgősségi központ – tisztázta Lázár az erről keringő híreket. A miniszter szerint a helyszín kiválasztása után akár már 2017-ben is megépülhet az intézmény, az előkészítésre 4 milliárd forintot tettek félre.

error: Content is protected !!