12 éves kislány kezdett el szülni Miskolcon – száguldottak a mentő, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre! Még a tapasztalt szakemberek is ledöbbentek a látványtól!

12 éves kislány kezdett el szülni Miskolcon – száguldottak a mentő, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre! Még a tapasztalt szakemberek is ledöbbentek a látványtól!

Miskolc – Ijedt nő kérte a miskolci mentők segítségét kedd reggel. A telefonáló elmondta, hogy hirtelen megindult nála a szülés és ezekben a percekben adott életet gyermekének egy közterületi mosdóban.
A mentésirányító a legmagasabb prioritásba sorolta a segélykérést. Azonnal levegőbe emelkedett a mentőhelikopter és két másik egységet is indítottak az újszülött és az édesanya ellátására. Szinte le sem tették a telefont, amikor a helyszínen landoló helikopter visszajelzett, hogy a helyszínen nem várja őket senki és a járókelők sem tudnak hasonló eseményről.

A többi egység is megérkezett, mire a mentésirányító ismét elérte a bejelentőt, aki sokáig nem vette fel a telefont. Végül sikerült elérni a nőt, aki úgy tett, mintha nem is tudna a segélykérésről – számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat.
Kiderült a felnőtt nőről, hogy csak „csínytevésnek szánta” a bejelentést, ami miatt a mentők komoly erőket mozgósítottak.
Az irányításon dolgozó bajtársak és a helyszínre riasztott mentők óriási megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy egy ízetlen, tréfának legkevésbé sem mondható telefon miatt feleslegesen érkezett az életmentő segítség. A helyszínre nemcsak a mentők, de a rendőrség munkatársai is riasztva lettek, így eljárás indulhat a „mókázó” bejelentővel szemben. Egyébként egy 12 éves roma lánynak adta ki magát a telefonban.
Méltatlan és vérlázító, hogy felnőtt emberek ezzel szórakozzanak. Minden kérdésemre adekvát választ adott, fel sem merült bennem, hogy ilyesmit hazudik valaki”
– mondta a mentésirányító, aki közel 40 év szolgálat alatt még nem találkozott ilyen botrányos esettel.
Forrás: Országos Mentőszolgálat

error: Content is protected !!