Site icon Hitel fórum – családi pénzügyek

12 eldugott tó Magyarországon! Fedezz fel gyönyörű romantikus kirándulóhelyeket >>>

12 eldugott tó Magyarországon! Fedezz fel gyönyörű romantikus kirándulóhelyeket >>>

Utazunk, nyaralunk  itthon:

Ugyan a belföldi kirándulók számára a favorit továbbra is a magyar tenger, minél többen veszik ki a szabadságukat, annál nagyobb lesz a tömeg a balatoni településeken. Éppen ezért összegyűjtöttük azokat a rejtett, vagy rég elfeledett tavakat, strandokat, amiket érdemes meglátogatni, ha vízpartra vágyunk, de nem szeretnénk zsúfolt közegben eltölteni a pihenést.

Különösen felfutott a népszerű helyeken készített képek megosztása, az Instagramon rögtön negyedével több balatoni témájú bejegyzést posztoltak, mint az előző héten. A megkérdezettek fele a családjával szokott utazni, közel harmaduk pedig párjával tölti a kikapcsolódást. A belföld mellett voksolók 55 százaléka olyan úti célt választ, ahol még nem járt.

A március óta jelenlévő pánikérzet egy megszokott bizonytalanságot hozott magával, minden második válaszadó kétségesnek érzi utazása megvalósulását. Mivel a Balaton a legnépszerűbb úti cél a hazai tavak közül, itt lehet a legnagyobb tömegre számítani a nyári szabadságolások, hétvégék alatt. Ha azt érezzük, hogy nem éreznénk magunkat jól nagyobb embertömegben, de nem mondanánk le a jól megérdemelt pihenésről, akkor érdemes olyan helyeket keresni, ahol kevesen járnak és itt eltölteni a szabadidőnket.

Nem kell lemondanunk a vízparti sétákról sem, hiszen rengeteg rég elfeledett, vagy épp kevésbé ismert tó van Magyarországon, ahol bármikor megejthet a család egy kirándulást. Ahhoz, hogy listánkat elkészítsük, a Natura 2000, különleges, természetmegőrzési területeinek gyűjteményéből válogattunk, mely nemzeti parkonként említette meg a legfőbb látnivalókat. Melyek ezek? Mutatjuk őket!

Balaton-felvidéki Nemzeti park Igazgatóság:

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság:

Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság:

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság:

Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság:

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság:

Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság:

Utazunk, nyaralunk : Szállás blog

 

Exit mobile version