1 perce érkezett: Orbán Viktor rendkívüli bejelentése, hatalmas döntést hozott a kormány a pénzről!

Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos heti kormányülés közötti szünetben, videóüzenetben jelentette be szerdán, hogy fontos a magyar kormány fontos döntésre jutott a dunaújvárosi vasmű vállalat, a Dunaferr jövőjét illetően.

Ahogy a Blikk is megírta, Orbán Viktor a közösségi oldalán jelentette be szerdán, hogy megtartotta szokásos heti kormányülését. Később egy újabb bejegyzéssel érkezett a Facebookra, amelyben beharangozta, hogy a Dunaferr vállalattal kapcsolatban bejelentésre készül.

Most végre megérkezett a bejelentés!

Orbán Viktor Facebook-videójában azt mondta, a mai napon találkozott azzal a csapattal, amelyet Mészáros Lajos képviselőtársa, Dunaújváros parlamenti képviselője vezet, és amely csapat azon dolgozik most már hosszú hónapok óta, hogy megmentsük a Dunaferrt.A kormányfő kijelentette, “a Dunaferrt tönkretették a korábbi tulajdonosok, a vállalatvezetők és végül a brüsszeli szankciók. Sajnos Brüsszeltől hiába várunk segítséget, onnan csak szankciók jönnek, más nem”, majd kiemelte:

“A mai kormányülésen a képviselő úr előterjesztésére azt a döntést hoztuk, hogy a következő hat hónapban a kormány kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét, ez több mint 16 milliárd forint.

És a következő hónapokban azon fogunk dolgozni, hogy a hat hónap elteltével megbízható, stabil működést biztosító tulajdonosa lehessen majd a magyar ipar számára nélkülözhetetlenül fontos dunaújvárosi vasműnek” – jelentette be videójában Orbán Viktor.

error: Content is protected !!