Visszatérhet a maszkviselés ekkortól, itt a dátum is mikortól szigorítanak:

#frissítve: 01.15 – Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra kéri az utasokat, hogy viseljenek maszkot a hosszú távú járatokon.

A héten adta ki új ajánlását a WHO, miután a COVID-19 legújabb omikron-alváltozatának gyors terjedése miatt megkongatták a vészharangot, és egész Európában vissza akarják hozni a maszkot.


Az új variánst már Európában is kimutatták, egyre növekvő számban. Így itthon is.

A WHO éppen ezért azt tanácsolja az utazóknak, viseljenek maszkot olyan helyeken, ahol magas a megfertőződés kockázata, így például a hosszú távú repülőjáratokon.A szakértők az Európai Unió és Kína közötti utazók esetében véletlenszerű tesztelést, a gépek és a terek fokozott takarítását és fertőtlenítését is javasolják. A múlt héten az EU huszonhét kormányának tisztviselőiből álló testület, az IPCR azt javasolta, hogy a

Kínába induló és onnan érkező járatok minden utasa viseljen arcmaszkot, ésa Kínából érkező utasokat pedig szúrópróba-szerűen vessék alá a teszteléseknek.


Mindeközben több mint húsz ország – köztük Ciprus, Franciaország, Németország, Görögország, Olaszország, Lettország, Hollandia, Portugália, Spanyolország és Svédország – negatív COVID-teszteket kér a Kínából érkező utazóktól. További korlátozó intézkedések várhatóak Februártól ha nem javul a helyzet.

error: Content is protected !!