VÁLTOZIK A LAKCÍMKÁRTYA, A JOGOSÍTVÁNY ÉS A FORGALMI ENGEDÉLY IS! – MINDENKIT ÉRINT >>>

VÁLTOZIK A LAKCÍMKÁRTYA, A JOGOSÍTVÁNY ÉS A FORGALMI ENGEDÉLY IS! – MINDENKIT ÉRINT >>>

Hamarosan kukába dobhatod a lakcímkártyádat!

Nagy erőkkel folynak a munkálatok a Belügyminisztériumban, előkészítik az új ekártyát, amely majd kiváltja a lakcímkártyát.

Nagyon népszerű az új személyazonosító igazolvány, már idén januártól több mint félmillióan igényelték, és érdekes, hogy minden második ember kérte, hogy rögzítsék a kártyán az ujjlenyomatát is, ez továbbra is egy lehetőség csak, nem kötelező eleme a kártyának. Lehet azért is ilyen nagy az érdeklődés az e kártya iránt, mert ingyenesen állítják ki. Arról nincs pontos információ, hogy mikortól lehet kiváltani az e kártyával a lakcímkártyát.

Az új ekártya más okmányok funkcióját is kiváltja, így az adókártya és a tajkártya helyett is használható, tehát nem kell több igazolványt cipelnünk magunkkal, ez az egy is elég lesz, tartalmazza minden adatunkat majd. Már az év elején sok problémát okozott egyes hivatalokban, hogy nem volt elég kártyaleolvasó , de most már minden kormányablak és okmányiroda fel lett szerelve kártyaleolvasóval, amellyel hozzáférnek az ekártyán szereplő adatokhoz.

Az biztos, hogy sem a forgalmi engedélyt sem a jogosítványt nem fogja helyettesíteni az e kártya, de ezekből is új típusú okmányok fognak készülni. A tervek szerint előfordulhat, hogy a forgalmi is kártyaformájú lesz a jelenlegi papíralapú okmány helyett.

error: Content is protected !!