Site icon Hitel fórum – családi pénzügyek

Változás jön 2024 április 15-től minden gázóránál! Íme a pontos összegek, ennyit fizetünk!

Változás jön 2024 április 15-től minden gázóránál! Íme a pontos összegek, ennyit fizetünk!

Íme a pontos összegek, ennyit fizetünk!

Változás jön 2024 április 15-től minden gázóránál! Íme a pontos összegek, ennyit fizetünk! A MEKH publikálta az új gázévre érvényes szabályozott rendszerhasználati díjakat, melyek összességében mérsékelten nőnek. Az előző évhez hasonlóan változnak a szállítói, elosztói és tárolói rendszerhasználati díjak, valamint a szállítórendszer tekintetében a rövidtávú kapacitások díjszorzói is módosulnak.



( Friss hírek 0-24 )

Cikkünkben összegyűjtöttük a lényeges változtatásokat, melyeket érdemes áttekinteni – hiszen figyelni kell mind a már leszerződött, mind a tendereztetés előtt álló fogyasztóknak.


Főbb változások



Mi változik pontosan?

Az elosztói és szállítói kiadási ponti díjakat összeadva az alábbi százalékos  változással szembesülnek a végfelhasználók (m3/óra mérő névleges teljesítmény és elosztói terület alapján csoportosítva):




Az idei számok alapján jellemzően elmondható, hogy a jó kapacitás kihasználtsággal rendelkező felhasználók járnak jobban, hiszen a forgalomarányos díjak csökkenése mellett a kapacitásdíjak nőnek. Még nagyobb szerepet kap a megfelelő kapacitásmenedzsment.

Exit mobile version