Változás a családi pótlék utalásnál >>> Előbb jönnek a pénzek, a Családi pótlék, a GYED, A GYET és a többi ellátás is! Itt vannak a legfontosabb tudnivalók:

Változás a családi pótlék utalásnál >>> Előbb jönnek a pénzek, a családi pótlék, a GYED, A GYET és a többi ellátás is! Itt vannak a legfontosabb tudnivalók:

KOMOLY VÁLTOZÁS JÖN A MUNKABÉREKNÉL, FIZETÉSEKNÉL, NYUGDÍJAKNÁL ÉS A CSALÁDI PÓTLÉKNÁL IS! MINDENKI MEG FOGJA ÉREZNI EZT A FORDULATOT! ITT OLVASHATSZ RÓLA BŐVEBBEN >>>

Terv szerint halad az azonnali fizetési rendszer kialakítására indított országos projekt, a Giro Zrt.-ben elkezdődött a központi rendszer létrehozása – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a rendszer létesítését koordináló projektirányító bizottság ülését követően szerdán az MTI-vel.A bizottság tagjai közé tartoznak a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Bankszövetség, a Magyar Államkincstár, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Giro Zrt. vezető tisztségviselői.

A szeptemberi ülésen a tagok áttekintették a projekt munkafolyamatait és megállapították, hogy minden az eredeti ütemezés szerint halad. A tájékoztatás szerint a zrt.-ben elkezdődött a központi rendszer létrehozása, ezzel párhuzamosan pedig folyamatban van a rendszer alapszolgáltatásainak működését leíró technikai és üzleti szabályok véglegesítése. A jogszabály-módosítási javaslat elkészült, és megkezdődött róla a konzultáció. Szintén megkezdődött a központi rendszerhez kapcsolható kiegészítő szolgáltatások átjárhatóságának és az azonnali fizetés széleskörű felhasználhatóságának megteremtését támogató munka a piaci szereplők széleskörű részvételével.

Ekkor jönnek a pénzek:

2018 Januárban nem érkezik csp mert azt korábban év végén kifizették!

2018. február 1
2018. március 1
2018. április 2
 2018. május 2
2018. június 1
2018. július 2
2018. augusztus 1 és 27
2018. szeptember – nem jön
2018. október 1
2018. november 2
2018. december 3 és 27
 Az utalási időpontok tájékoztató jellegűek!

A közlemény emlékeztet: az azonnali fizetési rendszer indulására 2019. július 1-ig minden szereplőnek fel kell készülnie. Ettől kezdve az év minden napján, 24 órában, legfeljebb 5 másodperc alatt lehet majd átutalásokat teljesíteni úgy, hogy lehetőség lesz a hosszú számlaszámok helyett a kedvezményezett más azonosítóját – például mobiltelefonszám, e-mail cím – megadni. A fejlesztés eredményeképpen a jegybank arra számít, hogy jóval szélesebb körben és új technikai megoldások használatával lehet majd elektronikusan fizetni, így például nagy lendület kaphat a mobilfizetések elterjedése.

error: Content is protected !!