Változás 2024. január 1-től – Sok pénztől esnek el ezek a magyarok!

Változás 2024. január 1-től – Sok pénztől esnek el ezek a magyarok!

Már csak egy hónap áll rendelkezésre azok számára, akik a jelenlegi feltételek szerint szeretnék igénybe venni a babaváró hitelt. Erre hívta fel a figyelmet a Duna House.
Már csak egy hónap áll rendelkezésre azok számára, akik a jelenlegi feltételek szerint szeretnék igénybe venni a babaváró támogatást. Január elsejétől változnak a babaváró támogatás feltételei: 10 millió forintról 11 millióra emelkedik a támogatás összege. Jövőre azonban a házaspárok csak akkor lehetnek jogosultak a konstrukcióra, ha a feleség az igényléskor még nem töltötte be a 30. életévét.
A 2023. végéig beadott és jóváhagyott igényléseknél a szerződéskötéstől számítva 5 év áll rendelkezésre ahhoz, hogy megszülessen az első baba, vagy a házaspár igazolja, hogy már úton van a gyermek.

A kizárólag 2024-ben érvényes átmeneti szabályozásnak köszönhetően, ha a feleség elmúlt 30 éves, de még nem töltötte be a 41. életévét és igazolja várandósságát, továbbra is jogosult lehet a támogatásra 2024. december 31-ig. Azonban 2025-től már ez nem lehetséges. Akkortól kizárólag a 30 év alatti nők lesznek jogosultak az igénylésre.error: Content is protected !!