Üzemanyaghiány, pánik!!! Feleslegesen!!! >> Itt a bejelentés, így készülj ha tankolni akarsz a hosszú hétvégére >>>

Állítólag nem kell aggódni az autósoknak:

Marad a benzinárstop és biztosított az üzemanyag-ellátás Magyarországon – ezzel a címmel tart rendkívüli sajtótájékoztatót ma este fél 10-kor Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója.

Az alábbi döntéseket jelentette be a kancelláriaminiszter:

  • 7,5 t feletti kamionok és a 3.5 feletti külföldi kamionok piaci áron kapják a benzint.
  • kivételt képeznek a mezőgazdasági erőgépek, amelyek mennyiségi korlátozás nélkül továbbra is 480 Ft-ért kapják az üzemanyagot
  • További fontos intézkedés, hogy a benzin jövedéki adóját 20 Ft-tal csökkenti a kormány
  • Kamionstopot rendel el a kabinet a most kezdődő négynapos ünnep idejére .
A Mol elnök-vezérigazgatója cáfolta, hogy ellátási problémák merülhetnek fel Magyarországon az üzemanyag-ellátásban.
Pedig az elmúlt napokban több jel is erre utalt, Hernádi Zsolt azonban szerda este kijelentette, hogy jelenleg legfeljebb logisztikai problémáról lehet szó, de az is „csak átmeneti, mire kiszolgálják a kutakat”.

Biztos, hogy nem lesz a hosszú hétvégén ellátási probléma – szögezte le Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerda este. Jelentősebb korlátozást sem terveznek bevezetni, egy személygépkocsit továbbra is meg tudnak tankolni a fogyasztók.
Az elmúlt napokban több szakértő is felhívta a figyelmet: elképzelhető, hogy a hosszú hétvégére fennállhat egy átmeneti üzemanyaghiány a kutakon. Több olvasónk is azt tapasztalta, hogy már most is vannak olyan kutak, ahol akadoznak az ellátások, de hallottunk olyanról is, hogy áttereltek autósokat egy másik töltőállomásra.

Higgye el mindenki, hogy teljesen felesleges elszaladni tankolni, van elég üzemanyag az országban!

A Shell kutakon így lehet tankolni mától, hivatalos >>>

Csütörtöktől alkalmanként legfeljebb 25 ezer forint értékben lehet tankolni a Shell magyarországi, kisnyomású kútoszlopokkal felszerelt töltőállomásain – jelentette be a cég. Az intézkedés 106 benzinkutat érint, és azt jeleni hogy a 480 forintos árstopolt üzemanyagból egyszerre 52,08 litert tudnak egyszerre venni az autósok – írja a napi.hu. Emellett továbbra is érvényben marad a február 22-én bejelentett százliteres korlátozás a nemzetközi tranzitútvonalak mellett lévő tizenkét állomáson. benzinár stop 2022

error: Content is protected !!