Újabb bejelentés érkezett az év végi boltzárakról – erről jobb ha időben tudsz!

Újabb bejelentés érkezett az év végi boltzárakról – erről jobb ha időben tudsz!

Újabb bejelentés érkezett az év végi boltzárakról – erről jobb ha időben tudsz!A Lidl és a Rosmman nem lesz nyitva december 24-én vasárnap. De vajon hogyan dönt a többi lánc? A szakszervezetet kérdezte a Népszava.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke, Karsai Zoltán azt mondta a lapnak, nincs közük a Lidl döntéséhez, de üdvözlik, mert évek óta azon dolgoznak, hogy december 24-én ne nyissanak ki a hazai kiskereskedelmi láncokhoz tartozó boltok. Mostanáig annyit értek el, hogy délben bezárnak. Idén a KASZ május óta tárgyal az érintett láncokkal a december 24-ei teljes boltzárról.Az ágazatban tevékenykedő legnagyobb taglétszámmal rendelkező reprezentatív érdekképviselet vezetője szerint a Lidl bejelentését azért kell megkülönböztetett figyelemmel kezelni, mert a magyarországi piacvezető kiskereskedelmi lánc döntött úgy, december 24-én nem nyit ki. Karsai Zoltán szerint a többiek előtt két lehetőség áll.

  • Vagy követik a piacvezető példáját,
  • vagy igyekeznek kihasználni, hogy – ha nagyon rövid időre is – keletkezik egy piaci rés.Ez utóbbit erősítheti szerinte az a tény, hogy a recesszióban lévő gazdaságban komoly forgalom-visszaesést voltak kénytelenek elkönyvelni a kiskereskedelmi láncok, aminek ledolgozására minden alkalmat kihasználhatnak.

A szakszervezeti vezető arra is kitért, hogy plázákban található kiskereskedelmi üzletek a bérleti szerződésükben szereplő szolgáltatási kötelezettségük miatt még egy megszülető széles körű megállapodás esetén sem zárhatnának be december 24-én egész napra. Itt a korábbi bejelentés >>>


error: Content is protected !!