Tisztességes emelést! Emelkedjen 50.000 Ft-ra a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás! Oszd Meg Ha Egyetértesz Vele >>>

Tisztességes emelést! Emelkedjen 50.000 Ft-ra a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás! Oszd Meg Ha Egyetértesz Vele >>>

Álljunk ki a 18 év feletti Fogyatékossággal élő emberekért, hogy tisztességes módon emelkedjen a Rokkantsági járadékuk és a Fogyatékossági támogatásuk. Nem mehet tovább, hogy 2020-ra illetve a 2020 években is 50.000 Ft alatt maradjon a Rokkantsági járadék összege, és a Fogyatékossági támogatás összege.

Szívem szerint örülnék ha leghamarabb 2020. január 1-től, 50.000 Ft lenne a Rokkantsági járadék, és a Fogyatékossági támogatás összege de legkésőbb és legrosszabb esetben 2029. Január 1-től megvalósulna.

Mert több Fogyatékossággal élő ember kap havonta 2 féle járadékot a Rokkantsági járadékot, és a Fogyatékossági támogatást. És kettő az egyben Nettó 100.000 Ft-ot tenne ki ha ez megvalósulna. És külön-külön a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás emelkedne évente egyszer legalább minimum 25%-al.

És muszáj lenne a fogyatékossággal élő felnőtteknek az egészségi állapotuknak megfelelően teljesebb éltett élniük, mert a szüleik sem lesznek örökké az élők sorában. És lakás fenntartást meg egyéb fontos költségeket ugyan kell fizetniük, mint az ép felnőtt emberek teszik.

És a fogyatékossággal élő emberek egy része hiába tudja önmagát ellátni segítség nélkül, és felügyelet nélkül és az önkiszolgáló képességük sem hiányzik. A munkahelyek többsége nem alkalmazkodik az egészségi állapotuknak, és teherbíró képességüknek megfelelő foglalkoztatásban. A Munkahelyeket csak az érdekli, hogy minél több adókedvezményt kapjanak a fogyatékossággal élő dolgozók után, és népszerűsítsék a cégüket a munka vállalok a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatásával.

És amikor lejár az adókedvezmény az új fogyatékossággal élő dolgozók után akkor már elveszíthetik az állásukat.

Amióta rendelkezem Rokkantsági járadékkal és Fogyatékossági támogatással még a 2000 évek közepén is volt Nyugdíjprémium és Nyugdíjkorrekció minden év Novemberében. A Prémium az egyszeri volt. Míg Korrekció Novembertől-Decemberig volt érvényes.
Aztán Januárban a Korrekcióra ment rá a Januári emelés a Rokkantsági járadékra.

Míg 2017-ben pedig volt Korrekció a Rokkantsági járadék mellett még a Fogyatékossági támogatásnál 2017 Novemberében. Viszont 2017. Decemberében vissza lett csökkentve a Rokkantsági járadék összege a 2017. Októberi összegre.

És a Fogyatékossággal élő emberek közül vannak Paralimpiai és Speciális Olimpiai versenyzők is van, hogy a Magyar Állam nem ad támogatást nekik a Paralimpiai és a Speciális Olimpiai verseny országba való kijutásukban. Hanem olykor a Sport szövetségük és saját önerőjükből kell állniuk a kiutazásuk költségét.

Miért fontos?

Sajnos nem minden fogyatékossággal élő embernek lesz piacképes szakmája és piacképes munkabére: a képességüktől és az oktatási rendszertől függ lesz-e piacképes szakmai oktatásban részük vagy sem. És közülük nem kapnak majd öregségi nyugdíjat sem.

Sok 18 év feletti Fogyatékossággal élőknek a Rokkantsági járadékuk és a Fogyatékossági támogatásuk a Rezsire, Szociális étkeztetésre, gyógyszer költségre megy el és szinte egyáltalán nem marad maradék a Rokkantsági járadékukból és a Fogyatékossági támogatásukból.

Nekik is vannak céljaik és ők is szeretnének félre tenni megtakarított pénzt a céljaik elérése érdekében, vagy váratlan kiadásuk fedezésére.

Nem lenne jó Karácsonykor és Húsvétkor is a rászoruló emberek kígyózó sorába kéne be állniuk a Fogyatékossággal élő embereknek is, és várni hátha jut nekik utolsó adag az 1 tál meleg ételből mert ez a sors várhat rájuk ha a szüleik nem lesznek az élők sorában. És akkor sem érné el a Rokkantsági járadékuk és a Fogyatékossági támogatásuk külön-külön a 50.000 Ft-ot.

A sorban állás helyett a méltó Karácsonyi és Húsvéti ünnepi programokban szeretnék az ünnepeket eltölteni, még akkor is ha a szüleik nem lesznek az élők sorában.

Héven és a vonatokon iskolai tanítási szünetek idején sokszor látom, hogy hallás sérült emberek árulják 500 Ft-ért az apró kabala figuráikat. Mert gondolom a munkahely váltásukra készülődnek anyagilag, vagy pedig munkahely állás interjúikra készülnek fel munkanélküliként.

Munkahely váltás előtt vagy a munkába állás előtt szükséges megtakarított pénzel rendelkezni: pl ha a munka alkalmassági vizsgálaton derülne ki egyes fiataloknak és felnőtteknek, hogy szemüvegre van szükségük akkor még a munkaszerződésük aláírása előtt ki tudhassák váltani, a megfelelő dioptriás szemüveget. Mert ha nincs szemüvegük akkor bukhatják a leendő legjobb munkahelyükön lévő munkaszerződésük aláírását.

Ezért is kéne normálisan az 50.000 Ft-ot elérni a Rokkantsági járadéknak és a Fogyatékossági támogatásnak, hogy össze adva a 100.000 Ft-ot elérje.

Veszem azt, hogy 2006-óta kapom a Rokkantsági járadékomat a 80%-os Fogyatékossági támogatásommal együtt.

2006-ban a Rokkantsági járadék összege 28.630 Ft volt havonta November előtt.
2006-ban a 80%-os Fogyatékossági támogatás 12 hónapra havonta 20.640 Ft volt.

És 2018-ban Rokkantsági járadék összege 36.365 Ft.
80%-os Fogyatékossági támogatás összege 26.813 Ft.

És 2019-ben csak 2,7%-ot emelkedik kb. 2021-ig így maradja majd 2022-ben 5%-al emelkedne. És 2026-ban 2030-ban is 5%-al míg a többi évben 2,7%-al.

Így 2019-től 2030-ig összesen 39,9% jön ki és 2030-ra a Rokkantsági járadék összege: 50.874 Ft lesz.
Míg a 80%-os Fogyatékossági támogatás összege 2030-ra 37.511 Ft lenne.

 

error: Content is protected !!