Támogatják a jogosítvány szerzést! Pénzt adnak jogosítványra!

Magyarországon 2018 júliusa óta igényelhető a húsz év alattiaknak szóló állami KRESZ-támogatás. Bevezetése óta csaknem 3,5 milliárd forintot fizetett ki az állam a tanulóvezetőknek.
A támogatás felső határa 25 ezer forintban lett megállapítva, a jogosultak köre 2020 júliusától bővült. Az új kormányrendelet szerint annak is jár támogatás, aki a vizsga napján csecsemőgondozási, gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozást segítő ellátásban részesült.

A támogatás bevezetése óta csaknem 140 ezer – pontosan 139 853 – kérelmező támogatási jogosultságát ismerték el, közölte a Magyar Államkincstár, az igénylőknek összesen 3 milliárd 462 millió forintot fizetett ki az állam – írja a Világgazdaság. Az átlagos összeg 24 755 forint volt.Egyre drágább mulatság a jogosítványszerzés

A katatörvény módosítása után drasztikus áremelést hajtottak végre az autósiskolák, emiatt Budapesten és vidéken is csökkent a tanulóvezetők száma. A pótórákkal is számolva akár 500–600 ezer forint közé is emelkedhet a B kategóriás jogosítvány ára.

error: Content is protected !!