Szja visszatérítés: Kedden jön a második kör, kezdik ismét kiutalni az adó-visszatérítési pénzt!

Szja visszatérítés második kör

Szja visszatérítés második kör

Szja visszatérítés második kör – Jön a második körös kifizetés: mivel a bevallás NAV általi kiajánlása előtt már benyújtható a 21SZJA nyomtatványon az szja bevallás. Ily módon előbbre hozható a 30 napos kiutalási határidő napja. Ez esetben nem árt tudni, hogy a kiutalás legkorábbi időpontja 2022. március 1.
Azok a családok, amelyek az adóbevallásukban veszik igénybe az adóvisszatérítést, az eredeti határidőnél korábban kaphatják kézhez az összeget, jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára feltett videóüzenetében.

A NAV azt is hangsúlyozza, hogy visszatérítésként az összevont adóalap utáni személyi jövedelemadónak az igénybe vett kedvezmények levonása után fennmaradó összege jár vissza. Vagyis a levont adóelőlegből még le kell vonni a gyerekek után járó családi adókedvezmény összegét is.

Az szja-visszatérítések kiutalásának második köre tehát legkorábban március 1-jén indul és május 20-ig tarthat, attól függően, hogy az érintettek mikor tesznek maguk az ügy érdekében.

error: Content is protected !!