Szigorítani vagy végleg beszüntetni akarják az abortuszt >>> Ilyen feltételek lesznek!!!

Szigorítani vagy végleg beszüntetni akarják az abortuszt >>> Ilyen feltételek lesznek!!!

A parlament elé kerül az új abortusztörvény: ha elfogadják, ezen kell átesniük a művi vetélésen gondolkodó anyáknak – >

részletek:

Olyan, abortuszellenes javaslat kerül a magyar parlament elé, ami bizonyosan jócskán csökkentené a művi vetélések számát .

Külföldi példák alapján kerülhet a parlament elé Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselőjének javaslata, amely az abortuszok számát lenne hivatott csökkenteni.

Az úgynevezett „szívhantörvényről” a képviselő beszélt a Magyar Hírlap hasábjain. A törvény lényege, hogy nem tiltás, hanem egy kötelező tájékoztatás lenne, amely más országokban, ahol ezt használják, az abortuszok számának jelentős csökkentését eredményezte.

A lényege, hogy a művi vetélés elvégzése előtt az anyának kötelező lenne meghallgatnia a méhében fejlődő magzat szívhangját, tulajdonképpen lehetőséget biztosítva a kialakuló kis ember számára, hogy gyakorlatilag az „utolsó szó jogán” kommunikálhasson az anyjával, mielőtt az döntést hozna róla.

Dúró Dóra szerint mivel az életet a fogantatás pillanatától megilleti a védelem, elfogadhatatlan az abortuszt fogamzásgátlásként használni.

Magyarországon átlag évi kilencvenezer élveszülésre harmincezer abortusz jut. A harmincnyolcmilliós Lengyelországban az élve születések száma háromszázezer fölötti, ugyanakkor a művi vetélések stabilan ezer környékén járnak. A képviselő szerint tehát nem feltétlenül gazdasági okok, hanem rossz beidegződések vezetnek sok abortuszhoz, mert csak az anyát tekinti alanynak a törvény, a magzatot nem. Az anyák pedig külső kényszernek tekintik a beavatkozást, amit mintha egy élettelen sejtcsomón hajtanának végre.

A törvényjavaslatot eddig kétszer nyújtotta be a képviselő, de sosem volt meg az elegendő többség, hogy a javaslatból törvény legyen, pedig több KDNP-s képviselő is egyetértett annak szükségességével.

Dúró Dóra hangsúlyozta: a Mi Hazánk mozgalom javaslata nem az abortusz tiltásáról szól, hanem az abortuszra készülő nők tájékoztatásáról.

Az állam a szociális ellátórendszerek fejlesztésével és a felelős magatartás propagálásával sokat tehetne a művi vetélések ellen, ez a képviselő szerint csökkentené a nőkre nehezedő nyomást.

error: Content is protected !!