Szerdától szigorítások jönnek az iskolákban és az óvodákban, döntött a Kormány! 35 percesek lesznek a tanórák:

Egy budapesti speciális szakiskolában arról tájékoztatták a szülőket, hogy az intézményben sem a tanárok, sem a diákok nem használhatnak töltőket. A mikrosütőt sem használhatják, ezért az otthonról hozott étel melegítésére sincs lehetőség.

A cikk szerint ezen felül 35 percesek lesznek a tanórák november 7-étől, a tanszoba pedig délután négy óra helyett háromig tart, mert így rövidebb ideig kell fűteni.
Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke azt mondta a lapnak, hogy bár a fűtési korlátozásról szóló rendelet általános iskolák esetében legalább 20, középiskolákban legalább 18 fokot ír elő télen, szinte valamennyi tankerületi központban és szakképzési centrumban fűtési maximumként értelmezik a megadott határértékeket. A PSZ szerint ezt több tájékoztató levél is bizonyítja, amit intézményvezetőknek, pedagógusoknak küldtek a fenntartók.

A fűtés miatt is áll a bál:

A köznevelési és a szakképző intézményekben legalább 18 Celsius fokot kell elérnie a léghőmérsékletnek, azokban a köznevelési intézményekben pedig, ahol 14 év alattiak gondozása, oktatása zajlik, ott legalább 20 Celsius fokot kell biztosítani – ismerteti a KTK.
„A kormány elkötelezett a rezsicsökkentés megvédése mellett, minden költségvetési forrását továbbra is arra fordítja, hogy az átlagfogyasztás mértékéig a rezsicsökkentett árakat hosszútávon minden családnak biztosítsa. Ezért is született az a döntés, hogy a kormány a takarékoskodást magán kezdi, és 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami intézmények és gazdasági társaságok részére” – áll a közleményben.
Hozzátették: ennek részeként 2022. Nov 7-től a fűtéssel biztosított léghőmérséklet a 18 Celsius fokot nem haladhatja meg az állami intézmények helyiségeiben és tereiben. A szabályozás alól kivételt képeznek az egészségügyi-, a bentlakásos ellátást nyújtó szociális és a gyermekvédelmi intézmények, valamint a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények.


error: Content is protected !!