SZÁZEZREK KAPTAK JÓ HÍRT! VADONATÚJ TÁMOGATÁST KAPNAK AZ 55 ÉS 64 ÉV KÖZÖTTI MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK!

money

ÚJ TÁMOGATÁS JÖN 55 ÉS 64 ÉV KÖZÖTTIEKNEK!

Kampány indul az 55-64 éves munkavállalók foglalkoztatásának előmozdítására – közölte Simon Attila István, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

A munkaadók ösztönzésére elképzelhető olyan program indítása, ahol a legjobb gyakorlatot, innovációt nyújtó cégeket díjazzák, amelyek módszerei bármely vállalkozásba átültethetők a tevékenységi körtől, vagy a társaságok méretétől függetlenül.

money

Az Európai Munkavédelmi Ügynökség a közelmúltban az idősödő emberek foglalkoztatásában rejlő kiaknázatlan lehetőségekre hívta fel a figyelmet. A felvetés fontosságát hangsúlyozza Simon Attila munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár is, aki az InfoRádió Családi hét című műsorának elmondta, hogy a kormány programokkal készül e korosztály munkaerőpiacon tartására.„Az a vélekedés, ami szerint 2030-ra az összes európai munkavállalónak a 30 százalékát az úgynevezett idősödő – az 55 és a 64 év közötti – munkavállalók teszik majd ki, nagyon közel van. Ehhez jönnek még hozzá az olyan magyar sajátosságok, mint például az, hogy – hasonlóan Európához, itt is – demográfiai problémával küzdünk. Néhány évtizede minden egyes évben kevesebb a munkaerőpiacra kerülők száma, mint akik onnan kilépnek – pusztán azért, mert a jól megérdemelt nyugdíjas éveiket megkezdik. Így folyamatosan nő a hiány. Ezt most érezzük meg igazán, amikor felpörgött a gazdaság, és jó néhány ágazat munkaerőhiánnyal küzd” – mondta Simon Attila.

A munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár elmondta, a kormány már fogadott el ezzel kapcsolatban határozatot.

„Ezt a stratégiát kell a következő években megvalósítani. Nem arról beszélünk, hogy majd 2020 után mi lesz, hanem arról, hogy 2017-ben, 2018-ban milyen kézzel fogható programokat tudunk elindítani” – közölte Simon Attila.

error: Content is protected !!