Romániában és már Hajdú-Biharban is terjed a kanyaró >>> Osszátok meg …

Már Hajdú-Biharban is terjed a kanyaró >>> Osszátok meg …

Több mint kétszáz kanyarós megbetegedést és újabb halálesetet regisztráltak a héten Romániában, ahol így 46-ra emelkedett a fertőző betegségben az elmúlt két évben meghalt emberek száma – derült ki az országos tisztiorvosi szolgálat (INSP) 2018.12.22-i közzétett jelentéséből.

Ismét támad a kanyaró a gyerekek köreiben!

Karácsony előtt 2 nappal újabb betegek kerültek elő.

Kanyaró vírus okozta fertőzés miatt került be több gyerek is a nyíregyházi Jósa András Kórház infektológiai osztályára – tudta meg a Blikk. A román állampolgárságú diákok között volt, aki életveszélyes állapotban került be az intézménybe. Reagált a kórház Kedden!

Az intézményben csak annyit közöltek, hogy az esettel kapcsolatos közleményük jóváhagyásra vár, addig nem tudnak felvilágosítást adni a kórházban előfordult betegségről.

Cikkünk frissül …..

Korábbi hírek:

A Nagyváradi Digi Tv híradója bemondta, hogy két ember vesztette életét a Magyar határtól csak 5 km-re lévő Nagyváradon, egy csecsemő és egy középkorú férfi halt bele a kanyaróba a héten!

Újabb kanyarós esetről szerzett tudomást a hvg.hu, méghozzá nem Makón, hanem az ország másik csücskében, a Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadház-Tégláson. A lap szerint román kamionosoktól kapta el a magyar férfi a fertőző betegséget.

Román kamionosok gumiját szerelte – vesztére – az a férfi, akinél ezt követően kanyaró tüneteit diagnosztizálták Hajdúhadház-Téglás körzetében – állítja a Hvg.hu. A férfi rosszul lett, orvost kellett hívni hozzá, majd mentővel szállították a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet fertőző osztályára. A kórház infektológia osztályán azonban nem tudták megerősíteni az információt.

Eddig 29 kanyarógyanús megbetegedést jelentettek, ami egészségügyi dolgozókat és civileket is érint – közölte a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján. A megbetegedettek számával kapcsolatban csütörtök délután várható újabb adat – tette hozzá a miniszter. Forrás: hvg.hu

error: Content is protected !!