Rendkívüli: Most jött a Mol és a Kormány bejelentése!

A Molnak a partnerei számára kiküldött keddi levélből kiderül: ma délutántól vasárnap éjfélig csak akkor adhatnak le új rendelést a Mol nagykereskedelmi partnerei, ha meg tudják oldani a szállítást – írja a Telex.

„A magyarországi ellátási helyzet kritikus: az importhiány és a pánikvásárlás nagyon komoly fuvarszervezési és ütemezési kihívást jelent számunkra” – írja a Mol.
A hírportál szerint továbbá azt írják, hogy kevesebb üzemanyagot kell szétosztaniuk több partner és fogyasztó között, a kieső importot pedig a pozsonyi finomítóból kell pótolni, amely ugyancsak igénybe veszi a Mol szállítási kapacitásait. A Dunai Finomítóban elhárították a műszaki problémákat, de időre van szükségük ahhoz, hogy elérjék a teljes gyártási kapacitást, illetve a logisztika terén is utolérjék magukat.

Ahhoz, hogy teljesíteni tudják a már beérkezett, regisztrált megrendeléseket, és az ország minden pontjára tudjanak az alapvető működéshez szükséges üzemanyagot szállítani, kedd 17 óra és vasárnap éjfél között csak saját szervezésű szállítással fogadnak be üzemanyag-rendeléseket.
Ennek megfelelően a partnereknek maguknak kell elmenniük a Mol valamelyik telepére az üzemanyagért, ha ezután adnak le rendelést, és hamarabb szeretnének ahhoz hozzájutni.

A Mol szerint beindult a pánikvásárlás a benzinkutakon: miután a hétvégén elfogyott az árstopos üzemanyag, az autósok felvásárolták a drágább fajtákat is. Az utóbbi napokban egyre súlyosbodik az üzemanyaghiány Magyarországon, mindenütt egyre nagyobb a káosz. Hétfőn és kedden is hosszú sorokban álltak az autók a benzinkutakon, s vagy sikerült tankolniuk, vagy nem.


error: Content is protected !!