Rémisztő – Kongatják a vészharangot az orvosok!

Rémisztő – Kongatják a vészharangot az orvosok!

Rémisztő – Kongatják a vészharangot az orvosok! Le szeretett volna adni pár kilót, de a sürgősségi osztályon kötött ki a fiatal nő. Mert elkezdett vért hányni – mindezt a gyanús körülmények között beszerzett szertől.

(Friss hírek)
A 32 éves Maddy súlyosan megbetegedett, miután az Instagramról származó szemaglutid engedély nélküli változatát használta. A szemaglutid az Ozempic gyógyszer hatóanyaga. Amelyet cukorbetegeknek írnak fel az orvosok Magyarországon is, ám egyre elterjedtebb, hogy fogyókúrás szerként használják.

Maddy olyanoktól vette a szert az interneten, akik illegálisan terjesztették azt, de a BBC kinyomozta, hogy több manchesteri és liverpooli szépségszalonban is kínálták a fogyókúrásnak hirdetett szert.

A fiatal nő az Instagramon keresett egy „gyors megoldást”, ami segít neki lefogyni egy számára fontos esemény előtt. Maddy rábukkant a Jordan Parke által vezetett The Lip King nevű cégre. A The Lip King Instagram-oldalát elárasztották a frissen lefogyott nők előtte-utána fotói, és a termékéről áradozó vásárlók szöveges üzeneteinek képernyőfotói.Egy rövid üzenetváltás és egy 200 fontos banki átutalás után Maddy 10 mg semaglutidot kapott – természetesen orvosi recept nélkül.

Csábító, de veszélyes lehet

Az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy a nem szabályozott forrásokból vásárolt gyógyszerek veszélyesek, és potenciálisan mérgező összetevőket is tartalmazhatnak. Az Ozempic gyógyszer iránti kereslet tavaly ugrásszerűen megnőtt, miután a címlapokra került, hogy ez lehet Hollywood titkos fogyókúrás gyógyszere – becenevén a „sovány szuri”.

Az egyre nagyobb népszerűségnek köszönhetően megnőtt a súlycsökkentés céljából történő, nem teljesen szabályos felírások száma, ami globális ellátási problémákat okozott, így azok, akiknek tényleg szükségük lett volna rá, nehezebben tudtak hozzájutni. Ezzel az interneten virágzásnak indult a szemaglutid-feketepiac.

A postai úton szállított gyógyszerek általában tűket és két injekciós üveget tartalmaznak – az egyik egy fehér port, a másik folyadékot -, amelyeket össze kell keverni, mielőtt a gyógyszert beinjekciózza a vásárló.error: Content is protected !!