Rászorulók,Nyugdíjasok, Munkanélküliek, Figyelem! Csomag Osztás ! Tartós Élelmiszercsomagok 25 Élelmiszerből Teljesen Ingyen! Mutatjuk ,hol lehet…

Rászorulók,Nyugdíjasok, Munkanélküliek, Figyelem! Csomag Osztás ! Tartós Élelmiszercsomagok 25 Élelmiszerből Teljesen Ingyen! Mutatjuk ,hol lehet…

Az Ételt az Életért Program szegényélelmezési misszió idén a harmadik kiemelt fővárosi ételosztását rendezi meg  a belvárosban, a Blaha Lujza téren. Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is több vallási felekezet csatlakozik az akcióhoz.

Az Március 31-ém, vasárnap esedékes ételosztást a hívők az Élelmezés és a Szegénység elleni küzdelem Világnapja alkalmából rendezik, többek között azért, hogy felhívják a figyelmet a világban tapasztalható nagymértékű nélkülözésre, szegénységre és éhezésre, amely ellen felelős gondolkodással, tenni akarással és közös erővel lehet fellépni. Ezt a program önkéntesei nap mint nap bizonyítják, hiszen 1800 adag meleg ebédet osztanak szét naponta Budapesten, több kerületben a családsegítő szolgálattal együttműködve.

Az Élelmezés Világnapján a Krisna-hívők idén is más felekezetekkel, buddhista, muszlim, zsidó, katolikus, református személyekkel együttesen szerveznek közös ételosztást. A résztvevő egyházak “gyakorlati vallásközi kerekasztalt” szerveznek azzal a fő mottóval, hogy a vallásközi párbeszéd leginkább kézzelfogható közös pontja a szegények megsegítése, az elesettek támogatása.

Az 1600 fős ételosztás népkonyhai jellegű, így bárki, aki türelemmel végigállja a sort, részesülhet a friss meleg ebédmenüben, valamint egy tartós élelmiszercsomagot is hazavihet. Az élelmiszercsomag mintegy 25 különféle összetevőből áll, a tartós élelmiszerekből a rászoruló családok, nyugdíjasok és tartós munkanélküliek hosszabb ideig otthon is készíthetnek maguknak főtt ételt.

A szervezők szeretnék felhívni a figyelmet arra az ellentmondásra, hogy míg a fejlett országokban a bőség sohasem tapasztalt formája jellemző, addig a világ szegényebb régióiban gyermekek milliói küzdenek naponta az életükért.

Egy szeptemberi ENSZ jelentés szerint az aszály és a háborús konfliktusok hatására az éhezés borzalmas méreteket öltött például Afrikában, ahol a jelenleg is 300 ezer 5 év alatti szomáliai gyermek lebeg élet és halál között.

Az ellentmondások csúcspontja mégis az, hogy a fejlett országokban az étkezési kultúra erőteljesen a feldolgozott és egészségtelen ételek irányába mozdult el, az élelmiszerek összetevői egyre többször hagynak kívánnivalót maguk után, kialakult a minőségi éhezés jelensége, népbetegséggé vált a diabétesz, a magas koleszterinbevitelhez köthető szív- és érrendszeri panaszok és más betegségek, illetve sosem látott mértékben nő az élelmiszer-allergiával küzdők száma.

error: Content is protected !!