Putyin tényleg keresztapa? Aki kritizálja a háborút az meghal!!! Ismét újabb Orosz halt meg, ami kezd érdekes lenni!

67 évesen meghalt Ravil Maganov, a Lukoil igazgatója, miután kizuhant egy moszkvai kórház ablakából, írja a Reuters. A hírt megerősítette a vállalat is, a közlemény szerint Maganov súlyos betegség után hunyt el.Maganov 1993 óta dolgozott a Lukoilnál, Oroszország második legnagyobb olajvállalatánál, amelynek 2020-tól volt a vezetője. Szoros kapcsolat fűzte a Lukoil egyik alapítójához, Vagit Alekperovhoz, aki áprilisban mondott le a cég elnöki posztjáról, miután Nagy-Britannia szankciót vetett ki rá az ukrajnai háború miatt.A Lukoil márciusban közleményt adott ki arról, mennyire aggasztók a „tragikus ukrajnai események”, a „fegyveres konfliktus mielőbbi befejezésére” szólított fel, és részvétet nyilvánított minden áldozat felé. Maganov testvére egy közepes méretű olajcég, a Tatneft főnöke.

Nem ő az első mostanában

Mint a hvg.hu is emlékeztet rá, az elmúlt hónapokban több orosz üzletember halt meg furcsa körülmények között.


  • A Novatek nevű gázipari vállalat egykori második embere, Szergej Protoszenyja és a Gazprombank egykori alelnöke, Vlagyiszlav Avajev egyaránt öngyilkos lett áprilisban, miután megölték a családtagjaikat. A két mészárlás egymás után történt de különböző helyeken: az első Barcelonában, a második Moszkvában.
  • Márciusban Vaszilij Melnyikov üzletember is hasonló körülmények közt halt meg.
  • Májusban a Lukoil volt topmenedzsere, Alekszandr Szubbotin holttesttét találták meg Moszkva közelében, Mitiscsi településen egy sámán pincéjéban.
error: Content is protected !!