Pozitív lett a koronavírus tesztje a Békéscsabai női kézilabdacsapat egyik játékosának

Pozitív lett a koronavírus tesztje a Békéscsabai női kézilabdacsapat egyik játékosának

A Békéscsabai Előre NKSE csapata a közösségi oldalán erősítette meg, hogy egyik játékosuknak pozitív lett a koronavírustesztje.

A békéscsabai női kézilabdacsapat július 7-én, kedden kezdte meg a felkészülést a 2020/2021-es NB I-es bajnoki szezonra. A közös edzések indulása előtt viszont a Magyarországra visszatérő idegenlégiósokon, illetve a külföldön járt játékosokon is már a megérkezésük után és a csapathoz való csatlakozásuk előtt, elvégezték a PCR típusú koronavírustesztet.

Még mielőtt az érintett játékosok bármelyikén jelentkezett volna COVID-19 tünet, értesítést kaptunk a teszteket elvégző szegedi laboratóriumból, hogy egyikük tesztje pozitív lett. Az érintett játékos kéthetes járványügyi zárlat alá került, lakhelyét nem hagyhatja el. A pozitív tesztet produkáló játékos jól érzi magát, átmenetileg az íz- és szagérzékelését veszítette el” – tájékoztatott a csapat a Facebook oldalán.

Hozzátették: a játékosokat fogadó és velük érintkező munkatársak, valamint a családtagok hétfőn és szerdán elvégzett PCR tesztje is negatív lett, az eredményig azonban ők is önkéntes karanténba vonultak.

“Az egyesület gyorsan és felelősen cselekedett, 24 órán belül minden kapcsolat feltárásra és jelentésre került, minden érintett karanténba vonult a tesztek eredményének közléséig, így a fertőzés nem terjedt tovább” – olvasható a bejegyzésben.

 

error: Content is protected !!