Pár nap múlva irdatlan poloskainvázió jön! A legjobb házi szer a büdös bogarak ellen! (recept)! Így védekezz ellenük fillérekből:

Pár nap múlva irdatlan poloskainvázió jön! A legjobb házi szer a büdös bogarak ellen! (recept)!

Így védekezz ellenük fillérekből:

Akit tavaly az őrületbe kergettek az utálatos, büdös, zizegve repülő, barna lapos bogarak, kellemetlen ősz elé néznek idén is. Fokozódik az ázsiai poloskák inváziója. Lehűlést várják és jönnek!

A poloskák rendkívül jó védekezőképességgel rendelkező rovarcsoport, olyan bűzmirigyük van, amely nagyon kellemetlen szagú váladékot termel – a magyar népnyelv büdös bogárnak is nevezi őket.”Aki csak egyszer is találkozott velük, emlékezni fog rá, hogy nem érdemes megfogni, összenyomni, mert rendkívül kellemetlen szaghatások érik.

Ezek a “bogarak” viszonylag nagyok, hangosan zümmögnek, és egyes területeken napról-napra akár tucatnyian is tiszteletüket tehetik.

Ezek a poloskák nyáron és kora ősszel épp azokat a zöldségeket és gyümölcsöket dézsmálják, amelyeket mi is kedvelünk, a hideg elöl pedig a lakásokba próbálnak behúzódni az őszi hónapokban.

Az ázsiai poloskától világszerte rettegnek a gazdálkodók. Amerikában komoly kárt okoz az almában, Olaszországban a körte jó részét tette tönkre, idehaza Soroksáron pedig egy paprikaültetvényt tizedeltek meg. Új-Zélandon is aggódnak, ezért delegációt küldtek a Szent István Egyetemre, vajon behurcolhatják-e a kártevőt, ha autót importálnak tőlünk.

– Nem véletlen, hogy most olyan sokan keresik a biológiai­ védekezés módját, például egy olyan ártalmatlan rovarfajt, amely a poloska lárváiba petézik, és így ki sem kel az új nemzedék – magyarázta a Vétek Gábor.

Így védekezzünk a lakásban:
Szereljünk szúnyoghálót az ablakra, azon keresztül nem tudnak bejönni a lakásba. Ha már bent vannak, fel lehet porszívózni őket a falról. A porzsákbók már nem tudnak kijönni és elpusztulnak. Lefújhatjuk otthoni rovarirtó spray-vel, de nem mindig öli meg őket gyorsan. Újságpapírral is le lehet csapni a poloskákat, csak ne nyomuk szét, mert nagyon büdös.

Készítsd el a következő keveréket:
Hozzávaló:

– ecet
– szódabikarbóna
– víz

Elkészítése:

Engedj fél liter langyos vizet egy kézi permetezőbe. Keverj bele 1 teáskanál szódabikarbónát és fél kávéskanál ecetet. Várj pár percet amíg feloldódik a szódabikarbóna! Az ajtókat és egyéb nyílászárókat permetezd be vele, de érdemes a virágtartókat is körbefújni a keverékkel. A permet akár hetekig is távol tartja a poloskákat és egyéb más bogarakat.

 

error: Content is protected !!